Actualitate

Premierul Ciolacu, reacție la vestea morții românului ținut ostatic de Hamas

„M-a întristat profund vestea privind decesul lui Tal Haimi, răpit de teroriștii Hamas”, susține premierul Marcel Ciolacu. Ambasada Israelului la București a confirmat miercuri seara moartea israelianului cu cetățenie română.

„Transmit condoleanțe și întreaga mea compasiune doamnei Ella Haimi, pe care am întâlnit-o la București, în urmă cu mai puțin de două luni. I-am admirat curajul și puterea”, susține premierul.

Acesta spune că atrocitățile comise împotriva copiilor, femeilor și civililor trebuie să înceteze și că Guvernul României condamnă cu fermitate terorismul și atacurile asupra civililor.

Familia ostaticului Tal Haimi și Kibbutzul Nir Yitzhak, unde acesta locuia, au anunțat, miercuri, într-o declarație comună, că autoritățile au transmis că acesta a fost ucis pe 7 octombrie, scrie The Times of Israel.

Ambasada Israelului la București a confirmat decesul.

„Suntem profund îndurerați de vestea care confirmă decesul lui Tal Haimi, israelianul cu cetățenie română, răpit de teroriștii Hamas pe 7 octombrie. Soția lui Tal, Ella Haimi, a venit la București la sfârșitul lunii octombrie pentru a cere sprijinul României în scopul intensificării demersurilor privind eliberarea ostaticilor”, se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului la București.

content-image

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *