Actualitate

Premierul Poloniei, săgeată către Germania: Cazul Navalnîi şi criza din Belarus ar trebui să fie „alarma finală de trezire”

Recenta ameninţare din partea Moscovei cu intervenţia în Belarus şi otrăvirea disidentului rus Aleksei Navalnîi ar trebui să fie „alarma finală de trezire” pentru Germania pentru a renunţa la proiectul energetic Nord Stream 2, a subliniat marţi premierul polonez Mateusz Morawiecki, transmite DPA.

O decizie de renunţare la Nord Stream 2 ”ar trebui să fie la mintea cocoşului” pentru Germania, ai cărei politicieni au recunoscut deja că acesta este un proiect politic, a declarat Morawiecki acordat postului Bloomberg TV.

Varşovia se opune de mult timp proiectului Nord Stream 2, care ar permite transportarea a 55 de miliarde de metri cubi de gaz natural în fiecare an din Rusia către Germania via platforma Mării Baltice, ocolind ţări de tranzit precum Polonia şi Ucraina.

Polonia consideră Nord Stream 2 drept un demers pur politic care ar spori dependenţa Europei de gazul natural rusesc şi i-ar permite Rusiei să exercite presiuni asupra ţărilor de tranzit.

Proiectul ar fi în mod special periculos pentru Ucraina, care ar putea fi decuplată de la tranzitul de gaz natural.

Construirea gazoductului Nord Stream 2 este aproape completă.

Luni, purtătorul de cuvânt al cancelarului german a afirmat că Angela Merkel nu exclude o măsură cu privire la proiectul Nord Stream 2 ca răspuns la otrăvirea lui Aleksei Navalnîi. Guvernul rus neagă că ar avea vreo responsabilitate în acest caz.

SUA au adoptat sancţiuni contra companiilor implicate în Nord Stream 2, iar mai mulţi congresmeni au avertizat că vor urma şi alte măsuri.

https://universul.net 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *