Social

Președinta R. Moldova, la 34 de ani de la încheierea războiului din Afganistan: „Ne închinăm în fața celor care au revenit de pe front și și-au construit o viață acasă”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj prilejuit de trecerea a 34 de ani de la încheierea războiului din Afganistan.

„Astăzi marcăm 34 de ani de la sfârșitul războiului din Afganistan. Peste 12.500 de moldoveni au fost trimiși să lupte în acest război, dându-și pentru el tinerețea, sănătatea și viața. Trei sute și unu moldoveni au murit, alți 700 au fost răniți, în munții Asiei Centrale.

Veșnică pomenire celor căzuți! Ne închinăm în fața celor care au revenit de pe front și și-au construit o viață acasă. Pentru ei, pentru urmașii lor, viața are prioritate. Așa cum, pentru ucraineni, viața în libertate are prioritate acum – lecția, pe care o învățăm în acest an, având războiul la hotar.

Suntem datori să păstrăm pacea și libertatea în țara noastră”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Alta proasta si maia Sandu ! Cum sa dai tu tonul la asa ceva ? Razboiul din Afganistan a fost un razboi de cucerire dus de armata rusa. Cum sa te faci partas la asa ceva ? Cum sa invoci acum o eventuala aparare din calea rosilor, cand tu te mandresti ca ai participat cu rusii la un razboi de cotropire ? Cat de putina minte are Maia Sandu ! O credeam mai desteapta, dar… cu prostia asta arata cat de stupida este ! Cum sa dai tonul la asa comemorare, a unui razboi de agressiune ? Cum va reactiona lumea occidentala stiind ca moldovenii comemoreaza asa ceva ? Dar cine ar mai sari sa apere Re. Moldova stiind ca moldovenii au cotropit Afganistanul ? Mare greseala sa comemorezi asa o oroare de razboi !

    1. Las-o baltă, ”mam-o” !
      Fii mai deșteaptă și turna zoi și prostii. Se comemorează cei căzuți într-un război nedrept și străin.

      1. Zau ? Care eroi ? Daca ai fi in locul afganilor care isi plang mortii, oameni ucisi de acesti razboi, ce ai spune ? Ca sunt eroi ? Sa privin problema si altfel. Ce ai zice daca germanii si-ar comemora eroii care i-au omorat pe evrei ? Cam cum vezi tu problema germana, ca e similara cu “eroii” moldoveni din Afganistan (si rusi bineinteles, cu varf si indesta, dar aici vorbin numai de cei moldoveni). CAm cum ar vedea evreii problema, nu te intrebi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *