Actualitate

Președintele raionului Drochia sancționat: A acordat un ajutor material de 109.500 de lei Asociației pescarilor amatori din raion

CNA a întocmit un proces contravențional prin care s-a constatat că președintele ar fi eliberat o scrisoare de garanție din numele Consiliului, chiar dacă nu avea împuterniciri în acest sens.

Scrisoarea de garanție acorda un ajutor material de 109.500 de lei Asociației pescarilor amatori din raion, pentru procurarea puilor de pește în asortiment. Din 26 noiembrie, prin decizia magistraților de la Drochia, funcționarul a fost recunoscut vinovat de săvârșirea unei acțiuni care depășește în mod vădit limitele drepturilor și atribuțiilor acordate prin lege și care contravine intereselor publice.

Acesta a fost amendat cu 3.500 de lei și privat de dreptul de a deține funcția de președinte de raion pe un termen de 7 luni. Decizia este de primă instanță și nu este executorie.

Potrivit CNA, în 2021, Centrul a avut în gestiune 44 de dosare contravenționale deschise pe cazuri de abuz de putere, depășirea atribuțiilor de serviciu, practicarea activității ilicite de întreprinzător, protecționism.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.