ROMÂNIAUcraina

Președintele Zelenski a ajuns la București: „Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a ajuns marți, 10 octombrie, la Bucureşti.

”Am ajuns în Bucureşti, România, pentru discuţii cu Klaus Iohannis şi pentru a consolida relaţiile noastre de bună vecinătate”, a scris pe pagina sa de Twitter, liderul de la Kiev.

De asemenea, el a apreciat din nou sprijinul pe care România l-a acordat ţării sale: ”Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care ne întăreşte statul, precum şi pentru solidaritatea sa constructivă, care permite naţiunilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în domeniul securităţii alimentare”.

Volodimir Zelenski anunţă că se va discuta şi despre ”continuarea cooperării în materie de securitate, dezvoltarea aviaţiei şi a altor coaliţii, consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, arhitectura de securitate a Mării Negre şi relaţiile noastre cu partenerii”.

”România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai întunecată zi a noastră şi al cărui sprijin se întăreşte cu timpul. Sunt sigur că această vizită va fi benefică pentru ambele naţiuni”, a mai scris președintele ucrainean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Buna vecinatate nu poate fi pana la stergerea consecintelor tratatului Ribbentrop-Molotov. Nu ne dorim Rusia ca vecin, dar nici Ucraina nu este departe de Rusia ca si atitudine. Intai repara tratatul Ribbentrop-Molotov si apoi putem vorbi de buna vecinatate. Dar, daca tu, Ucraina nu doresti sa faci nimic in sensul acesta, ce pretentii ai ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *