Chișinău

Primăria a încheiat reparația Teatrului municipal Satiricus. Află ce schimbări s-au făcut

Reconstrucţia clădirii teatrului s-a desfăşurat în perioada anilor 2012-2015, iar costurile pentru renovare au fost suportate de Consiliul municipal Chişinău, în acest scop fiind alocaţi, pe parcursul a trei ani, peste 25 milioane lei, comunică serviciul de presă al Primăriei Chișinăului. 

Reconstrucţia sediului Teatrului a presupus edificarea a 2 nivele noi şi renovarea celor 2 săli de spectacole. Sala Mare a fost extinsă până la 350 de locuri, iar Sala Mică, de 50 de locuri, a fost renovată. Ambele săli de spectacole au fost dotate cu aparataj modern de iluminare şi de sunet. De menţionat că, iniţial, clădirea Teatrului Satiricus avea 2 nivele, cu o suprafaţă totală de 1741 metri pătraţi, în prezent însă imobilul are 4 nivele, inclusiv subsol şi mansardă, cu o suprafaţă totală de 2373 metri pătraţi.

După extindere, actorii teatrului dispun de cabine amenajate cu toate condiţiile necesare pentru buna desfăşurare a activităţii: tehnică, mobilier, baie. Teatrul mai dispune de o sală de balet spaţioasă, de sală de lectură, bibliotecă, 2 costumerii, spălătorie pentru costume, spaţii pentru păstrarea decorului şi a recuzitei, precum şi ateliere de croitorie, pictură şi tâmplărie.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *