Orhei

Primul parc naţional din Moldova

 Primul parc naţional din Republica Moldova va avea patru zone, două dintre acestea vor fi de agrement: una de agrement temporar, unde vor putea fi vizitate locuri pitoreşti, iar cealaltă de agrement de lungă durată, în car vor fi construite pe viitor hoteluri şi baze turistice. În zona de agrement temporar un agent economic a ridicat deja câteva căsuţe pe marginea unui lac, unde oamenii se pot odihni pentru o taxă convenită cu patronul.

Celelalte două zone ale parcului vor fi pentru cercetare şi protecţie integrală. În una dintre acestea vor fi cultivate plante agricole, dar şi copaci – stejari, frasini, tei etc., a spus şeful ocolului silvic Selişte, Gheorghe Cuza.

„Avem plăcere de a implementa componenta de informare şi educare a populaţie din regiunea Orhei, în special în ceea ce ţine de conservarea biodiversivităţii şi crearea Parcului Naţional Orhei. Cred că vom face un lucru bun şi util”, a declarat preşedintele ONG „ProRuralInvest, Viorel Gherciu, la conferinţă de presă susţinută la Orhei în aer liber.

„Este primul proiect de acest gen. Felicitări pentru lucrătorii în domeniul mediu, dar şi pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova că în sfârşit în ţara noastră a apărut un parc naţional”, a declarat ministrul mediului, Gheorghe Şalaru.

Parcul Naţional Orhei este un proiect realizat de Ministerul Mediului, finanţat de Fondul Global de Mediu şi implementat de PNUD Moldova. Bugetul proiectului este de 2 milioane de dolari, iar termenul de implementare până în anul 2013.

Sursa: Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *