Politică

Procuratura Anticorupție despre incidentul în care a fost implicată mama lui Dodon: „Persoanele citate la PA nu trebuie să fie supuse la așa fel de tratament”

Joi, 11 august, Procuratura Anticorupție (PA) a venit cu o reacție după ce mama socialistului Igor Dodon, Galina Dodon, care a fost citată de către procurori ieri,11 august, pentru a i se comunica raportul de expertiză judiciară, a fost huiduită în sala de audiență a Centrului Național Anticorupție (CNA), transmite ZDG.

În privința incidentului care s-a produs la intrarea și în sala de audiență a Centrului Național Anticorupție (CNA), Procuratura Anticorupție afirmă că „își manifestă dezacordul cu producerea acestui incident și susține că persoanele citate la Procuratura Anticorupție nu trebuie să fie supuse la așa fel de tratament”.

„Or, una din prioritățile în activitatea instituției ține de respectarea drepturilor și libertăților persoanei, precum și a demnității umane tuturor celor implicați în procesul penal”, potrivit Procuraturii Anticorupție.

De asemenea, instituția susține că nu are competențe și „posibilitate de a gestiona careva incidente de genul celor de ieri”, având în vedere faptul că, Procuratura Anticorupție nu dispune de spații proprii, accesul și ieșirea din sediul instituției fiind reglementat de autoritatea care gestionează încăperea, reguli care „nu ar prevedea modalități reale de a asigura confidențialitatea identității persoanelor citate la Procuratura Anticorupție”.

„Norma procesual penală stabilește expres obligativitatea procurorului de a comunica părților imediat, dar nu mai târziu de 3 zile lucrătoare a raportului de expertiză, acțiuni care au fost respectate și în acest caz”, mai notează Procuratura.

Vă amintim că ieri, 10 august, Galina Dodon, mama lui Igor Dodon, a fost citată la Procuratura Anticorupţie (PA) pentru a i se aduce la cunoştinţă raportul de expertiză privind muniţiile pentru arme de vânătoare, depistate în timpul percheziţiei.

Vă amintim că mama lui Dodon este bănuită de săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită. În cadrul perchezițiilor, la domiciliul ei au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești peste 600.000 de lei, mai mult de 17.000 de euro și 1000 de dolari. De asemenea, suma de 17 005 Euro, depistată la domiciliul mamei lui Dodon, se afla într-un plic de hârtie cu sigla PSRM.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *