Actualitate

Procurorii au inițiat un nou dosar pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo

Solicitată telefonic, Mariana Cherpec, purtătorul de cuvânt al PG, a confirmat informația. Potrivit reprezentantului PG este vorba despre un dosar penal pe două capete de acuzare.

Este vorba despre articolul 177 alin.2 din Codul Penal ( Inviolabilitatea vieții personale), dar și articolul 315 alin. 2 din Codul Penal ( divulgarea datelor urmărirei penale de către persoana abilitată cu controlul desfășurării urmărirei penale.

În acest dosar, alături de Stoinaoglo va fi vizat și fostul procuror Carolina Vidrașco-Brînza. Aceasta era unul dintre procurorii care instrumentează cauza penală în care fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și-a părăsit sistemul procuraturii la începutul lunii noiembrie curent.

Vă amintim că în luna octombrie, Alexandr Stoianoglo, când deținea funcția de procuror general, a prezentat într-o conferință de presă corespondența dintre fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cu fostul șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

Menționăm că, Stoianoglo este cercetat penal și în alte dosare penale, unul dintre care a ajuns pe masa judecătorilor. Pe acest capăt de acuzare, lui Alexandr Stoianoglo și fostei sale subalterne, i se incriminează că, la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă a dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163 990,13 lei, prin ce a prejudiciat bugetul Procuraturii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *