Actualitate

Procurorii din Atena cred că unele incendii au fost intenționate. Sute de oameni nemulțumiți de guvern

Trei oameni au murit în incendiile din această vară, din Grecia.
Flăcările violente au distrus aproximativ 370.000 de hectare de vegetație, o suprafață de trei ori mai mare decât media anuală din ultimele două decenii.

În partea de nord a insulei, flăcările aici continuă să progreseze necontrolat, în ciuda eforturilor pompierilor. Foarte multe obiective turistice au fost înghițite de foc.

În calea incendiului s-a aflat și localitatea Pefki, de pe țărmul nordic al Eviei. Sute de turiști și localnici au fost evacuați cu feribotul, deoarece drumurile erau blocate. Vaporul a ancorat chiar pe plajă, pentru ca oamenii și mașinile să poată urca la bord.                                                                                                           
Deasupra lor, cerul era portocaliu, iar soarele nu se mai vedea – o imagine care pare desprinsă dintr-un film de groază.                                                                   
Efectul incendiilor se vede clar din satelit – partea nordică a insulei Evia este maro, deoarece focul a pârjolit toată vegetația, potrivit digi24.ro.

Câteva sute de oameni s-au adunat în fața Parlamentului din Atena să protesteze față de modul în care guvernul a gestionat criza incendiilor care au distrus pădurile și proprietățile din toată țara.

În Grecia au izbucnit aproape 600 de incendii în doar câteva zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *