Actualitate

Procurorul general Stoianoglo, în conferință de presă comună cu un avocat apropiat lui Platon

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a venit marți, 5 ianuarie, cu un apel în legătură cu ceea ce el a catalogat drept atacuri din sfera politicului asupra independenței Procuraturii, ieșind într-o conferință comună de presă inclusiv cu Nicolae Ursu, unul din avocații lui Veaceslav Platon care a reprezentant-o în instanță de Aliona Staşevskaia, o apropiată a lui Platon.

În apel a fost atrasă atenția asupra „tentativelor tot mai insistente și brutale ale unor actori politici de subminare a independenței instituționale și individuale a procurorilor, a încrederii publice în puterea judecătorească”.

De asemenea, Nicolae Ursu a vorbit despre necesitatea ca procurorii să fie lăsați să-și exercite atribuțiile.

Este de menționat că procuratura condusă de Alexandr Stoianoglo a ieșit cu aceste critice după ce în Parlament s-a discutat în câteva rânduri despre ineficiența activității instituției, fiind creată și o comisie de anchetă în privința așa-numitului Laundromat, schemă de spălare de bani în care a fost implicat omul de afaceri Veaceslav Platon.

Alexandr Stoianoglo, care a insistat pe eliberarea lui Veaceslav Platon, condamnat pentru implicarea în jaful bancar din 2014 și Laundromat, ar fi un apropiat al lui Platon, demonstrează detaliile apărute în presă în special în ultima perioadă.

Reamintim, RISE Moldova a scris anterior, într-o investigație, că Aliona Staşevskaia, care în perioada 2003- septembrie 2013, fost membru al Consiliului de Administraţie al Moldindconbank, este unul din oamenii care lucrează pentru Veaceslav Platon 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *