Externe

Progrese semnificative în discuțiile de pace dintre Azerbaidjan și Armenia la Moscova

La Moscova, miniștrii de externe ai Azerbaidjanului și Armeniei, Jeyhun Bayramov și Ararat Mirzoyan, au încheiat o rundă de negocieri privind tratatul de pace, la invitația ministrului rus de externe, Serghei Lavrov. Discuțiile au fost axate pe punerea în aplicare a declarațiilor trilaterale ale liderilor din cele trei țări.

Părțile implicate au înregistrat progrese semnificative în elaborarea unui acord care să asigure pacea și stabilirea de relații interstatale. Cu toate că mai există divergențe pe anumite subiecte, discuțiile au fost constructive și au demonstrat dorința de apropiere a pozițiilor.

Acordând o importanță deosebită întâlnirii, ministrul Lavrov a subliniat faptul că părțile au făcut pași importanți în direcția unei înțelegeri asupra unor aspecte-cheie ale tratatului de pace. El a exprimat speranța că negocierile vor continua și vor duce la rezultate practice pentru toate părțile implicate.

Este remarcabil faptul că Armenia și Azerbaidjan au reușit să se apropie de o viziune comună în cadrul discuțiilor de la Moscova. În plus, Rusia a reafirmat angajamentul său de a promova normalizarea relațiilor dintre cele două țări.

Întâlnirea bilaterală dintre miniștrii de externe Jeyhun Bayramov și Ararat Mirzoyan a avut ca scop evaluarea progreselor realizate și informarea părților cu privire la rezultatele obținute în negocieri.

Perspectivele pentru pacea în regiune par a se îmbunătăți, iar continuarea dialogului și cooperării sunt considerate esențiale pentru soluționarea conflictului într-un mod durabil și echitabil.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *