Propaganda putinistă în Crimeea. Expoziție foto la Sevastopol: „Teatrul din Mariupol, bombardat de naționonaliști ucraineni”
O expoziție de fotografii ale corespondenților militari ruși a fost deschisă în centrul Sevastopolului, regiunea Crimeea, anexată de Rusia în 2014. Expoziția răspândește tezele propagandei Moscovei, explicațiile imaginiilor vorbind despre „crimele naționaliștilor ucraineni”, notează postul public de la Kiev.
Expoziția în aer liber se află chiar lângă Palatul Creativității Copiilor și Tineretului. Legenda uneia dintre fotografii spune că teatrul din Mariupol ar fi fost „aruncat în aer de către Forțele Armate ale Ucrainei”, iar acțiunile de sabotaj aparțin „naționaliștilor ucraineni”. Totodată, sub fotografii se mai scrie că „regimul nazist” este de vină pentru casele pașnice distruse, iar „luptătorii Regimentului Azov au împușcat în civili”.
Cel puțin 600 de oameni uciși în atacul de la teatru
Atacul asupra teatrului din Mariupol din 16 martie a avut un bilanț aproape dublu față de cel anunțat inițial, a dezvăluit o investigație realizată de agenția Associated Press. În total, aproape 600 de oameni care se aflau în interior sau pe lângă clădire au fost uciși în raidul trupelor ruse.
Pe 16 martie, forțele de ocupație au aruncat o bombă asupra Teatrului Dramatic Mariupol, unde se ascundeau în jur de 1.000 de oameni care fugiseră de bombardamente. În fața clădirii era scris în rusă „copii”, cuvânt care se poate vedea și din imaginile din satelit.
De la început, Rusia a susținut că forțele ucrainene au atacat, de fapt, teatrul, dar și că teatrul era bază militară ucraineană. Aceste variante au fost respinse de Kiev, dar și de supraviețuitori, care au spus că nu au văzut niciun soldat în interiorul clădirii.
Sursa: Libertatea.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!
Pentru ca orice propaganda sa functioneze, e necesara cel putin una din urmatoarele premize: propaganda sa fie continua si/sau masele de oameni predispuse a o crede. Daca oamenii sunt predispusi sa creada ceva, vor crede orice – nu degeaba in evul mediu acceptau cu totii sa fie arse femei nevinovate. Invers spus, si pe vremea lui Ceausescu exista propaganda, cu diferenta ca nu o credea nimeni: toti ascultam Radio Europa Libera.