Frumusețe

Protejarea ochilor vara

Nu mai este un secret pentru absolut nicio persoană faptul că expunerea prelungită la soarele puternic al verii poate provoca o serie de probleme ale pielii, dar nu numai. Ceea ce este mai puţin cunoscut este că şi ochii pot fi afectaţi serios de radiaţiile puternice ale soarelui. Aceste neplăceri pot fi prevenite cu o foarte mare grijă şi, evident, prin protecţie. Vara, soarele emite radiaţii puternice. Acestea sunt de trei ori mai puternice decât în alte perioade ale anului. Un lucru mai puţin cunoscut este faptul că intensitatea lor creşte direct proporţional cu… altitudinea. Astfel, dacă intenţionezi să petreci vacanţa de vară la munte, trebuie să-ţi protejezi ochii neapărat, pentru a nu dezvolta diferite afecţiuni.

Persoanele care lucrează în aer liber, dar şi cele care au ochii deschişi la culoare sunt cele mai afectate de razele ultraviolete provenite de la soare.
În cazul în care eşti mai sensibilă şi nu porţi ochelarii de soare adecvaţi poţi să te alegi cu arsuri solare. Arsurile solare care apar la nivelul globului ocular pot fi deseori confundate cu oboseala ochilor. Arsurile se manifestă prin senzaţie de nisip în ochi, imposibilitatea de a tolera lumina puternică, nevoia de a clipi des sau chiar inflamarea ochilor.

Pentru a evita toate aceste neplăceri trebuie să alegi cu grijă ochelarii de protecţie, iar când îi cumperi cere sfatul medicului oftalmolog. Ei trebuie să blocheze în mod cât mai eficient radiaţiile UV de tip A şi B, păstrând însă o bună vizibilitate, de 75-90%.Verifică cu atenţie lentilele pentru a evita diversele imperfecţiuni ce ar putea permite pătrunderea luminii. De asemenea, ochelarii de protecţie nu trebuie să provoace deformări la nivelul imaginii. Este bine să alegi lentilele de culoare gri care protejează de radiaţii fără a deforma culorile naturale şi fără a crea uneori o stare de disconfort.

Expunerea la soare creşte riscul apariţiei cataractei, aşa că încearcă să te protejezi pentru a avea ochii frumoşi.

Alegeţi ochelari de soare de bună calitate

Cumpără ochelari care pot asigura protecţie optimă, chiar dacă sunt mai scumpi. Aceştia ar trebui să poată bloca 99 până la 100% radiaţiile UV şi UVB şi să filtreze între 75 până la 90% din spectrul vizibil al luminii. Există lentile din policarbonat, cu indice mare de refracţie, care în afara protecţiei faţă de radiaţiile UV sunt mai rezistente la impact sau zgârieturi.

Verificaţi-vă ochelarii de soare

Asigură-te că ochelarii de soare pe care îi porţi sunt perfect simetrici ca şi culoare a ambelor lentile şi nu prezintă imperfecţiuni. Nu este necesar să cheltui o avere pentru ochelarii de soare pentru a reuşi să-ţi protejezi bine ochii, trebuie doar să fii atentă atunci când cumperi ochelarii de soare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *