Actualitate

PSD și PNL au organizat anul electoral ca și cum ar fi un singur partid: premieră europeană – listă comună pentru familii politice opuse

Coaliția PSD – PNL a decis miercuri, după două ședințe în coaliție, o discuție cu președintele Iohannis și reuniuni ale conducerilor formațiunilor politice, să comaseze alegerile europarlamentare cu cele locale.

Alegerile generale al urma să se desfășoare la termen, în decembrie, dar cele prezidențiale vor fi devansate cu 2 luni și organizate în septembrie.

Calendarul electoral:

alegeri europarlamentare – 9 iunie
alegeri locale – 9 iunie
alegeri prezidențiale – 8 (turul 1) și 22 septembrie (turul 2)
alegeri generale – 8 decembrie

Liderii Coaliției s-au înțeles ca după alegerile din 9 iunie să se renegocieze condițiile alianței și să stabilească dacă merg împreună la prezidențiale și la parlamentare.

Premieră europeană: Listă comună PSD (S&D) – PNL (PPE) la europarlamentare

Alianța electorală PSD-PNL ar urma să fie înregistrată la Tribunal.

Lista comună la europarlamentare ar urma să fie deschisă de un independent – agreat de ambele partide – locurile pe listă urmând să fie împărțite între PSD și PNL, paritar, până la poziția 7, după care social-democrații să aibă o pondere de doi la unu.

Ar fi o premieră europeană: PSD și PNL fac parte din familii politice nu doar diferite, ci și situate la polurile opuse ale eșichierului ideologic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Nu sunt familii politice opuse ! :))) Amândouă partidele sunt ale Securității !
    PSD-ul simulează social-democrația iar PNL-ul simulează liberalismul ! :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *