Culinar.md

Pulpa de curcan cu cartofi la cuptor, un deliciu cu puține calorii

Ca garnitură am ales 3 cartofi dulci tăiați rondele , dar voi puteți folosi și cartofi normali fără probleme, chiar și în coajă – parcă așa au și mai mult gust!

Pentru 2 porții, ingredientele de care aveți nevoie sunt următoarele:
2 pulpe de curcan (sunt mari, au multă cărniță și, surpriză, sunt ieftine – le-am cumpărat cu 8 lei)
3 cartofi dulci (sau 5-6 cartofi normali, de mărime medie)
O căpățână de usturoi
O ceapă roșie
50 ml de ulei de floarea-soarelui
Sare, piper, roșii uscate cu busuioc, fulgi de chilli, cimbru – după gust și „din ochi”

Mod de preparare
După ce am crestat în 2-3 locuri pulpele, le-am masat cu puțin ulei, le-am sărat, piperat și „îndopat” cu cățeii de usturoi feliați.

Am curățat cartofii dulci, i-am tăiat în rondele generoase, la fel și ceapa roșie.

Într-o tavă am pus mai întâi „patul” de ceapă, am așezat frumos pulpele de curcan, apoi am pus pe marginile libere cartofii dulci.

Peste toate acestea am presărat din nou sare și piper, roșii uscate cu busuioc, fulgi de chilli și la final cimbru. Muuuult cimbru!

Am dat o ultimă rundă de ploaie de ulei peste toate ingredientele, am acoperit tava cu folie de aluminiu și am băgat-o la cuptor – l-am încins în prealabil vreo 5 minute, la 200 de grade Celsius.

Se lasă la copt cam o oră și jumătate, la 200 de grade Celsius. După expirarea timpului, se dă deoparte folia de aluminiu și se mai lasă la copt încă 30 de minute.

Asta-i tot, simplu ca bună ziua – carnea e fragedă, cartofii se topesc în gură! Poftă bună! 

csid.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *