CSI / RusiaUcraina

Putin a ordonat intensificarea inspecțiilor de vehicule în regiunile „cu un nivel sporit de amenințare teroristă”, de la granița cu Ucraina

Autoritățile ruse vor intensifica controlul asupra circulației și inspecția vehiculelor în regiunile de la granița cu Ucraina și vor căuta în mod activ explozibili și arme, se menționează într-un decret semnat de dictatorul rus Vladimir Putin, relatează BBC.

Decretul se aplică regiunilor „cu un nivel sporit de amenințare teroristă”, de la începutul invaziei rusești în mai multe regiuni rusești care se învecinează cu Ucraina a fost introdus un nivel sporit „galben” de amenințare teroristă. De atunci, autoritățile locale l-au prelungit la fiecare 15 zile.

De acum încolo, introducerea unor astfel de niveluri în regiunile din Rusia devine nedeterminată și valabilă până la decizia de anulare a acesteia.

„Întărirea controlului asupra circulației vehiculelor peste granițele administrative ale unei entități constitutive a Federației Ruse pe teritoriul căreia a fost stabilit un nivel de amenințare teroristă, efectuarea de inspecții ale vehiculelor cu ajutorul mijloacelor tehnice de detectare a armelor și explozibililor”, se arată în decretul semnat de Putin.

La 8 octombrie, o explozie a avut loc pe podul feroviar care traversează strâmtoarea Kerci, în urma căreia o parte a podului din Crimeea s-a prăbușit. Potrivit datelor preliminare, a explodat un camion, care a intrat pe pod după ce a fost verificat la punctul de control.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Gresit ! Nu Putin a ordonat ! Este o mare parte a populatiei Rusiei care este de aceeasi parere cu Putin si il sprijina, asta pt ca le cresetea inima in CCCP si duceau o viata insestulata, bineinteles prin furaciunile imperiului de la cei asupriti. Pt ca bunastarea URSS nu s-a facut prin munca, ci prin marirea teritoriului. Degeaba spun rusii ca ei doar s-au aparat in toata istoria lor, caci este o MARE MINCIUNA ! Atunci cum s-a extins Rusia ? Vor sa spuna ca s-au alipit populatiile mongole de bunavoie ? Acele populatii nici nu seamana cu moscovitii la infatisare, sunt mongolo dupa chip, deci nu aveau afinitati fata de rasa europeana. Aceste populatii, fiind inapoiate, au fost usor de cucerit si domesticit de Imperiul Rus. Imi pare rau sa o spun, dar acelasi lucru s-a intamplat si in Rep. Moldova, intrucat populatia era si inca si acum mai este extrem de inapoiata. Si nu e o jignire, este purul adevar, chiar daca nu place cititorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *