Politică

Putin a scos „avionul apocalipsei” și toată aviația din paradă. Experții explică este adevăratul motiv

Partea aeriană a paradei militare de la Moscova în onoarea Zilei Victoriei a fost anulată din motive politice, nu meteorologice. Sub presiunea Occidentului, Vladimir Putin , a decis să nu demonstreze „aeronava apocalipsei” – Il-80, menit să evacueze conducerea țării în cazul unui război nuclear.

Această opinie a fost exprimată de expertul militar Oleg Jdanov. „Cred că partea aeriană a paradei a fost anulată din cauza ultimatumurilor din Occident”, a sugerat el.

După cum a explicat expertul, un astfel de ultimatum a urmat numeroase declarații și indicii din partea conducerii Federației Ruse cu privire la posibilitatea utilizării armelor nucleare în timpul războiului împotriva Ucrainei .

„Putin a început să împrăștie subiectul armelor nucleare și a fost imediat avertizat că vor fi atenți la problema eliminării sale personale. Sau la problema impunerii de sancțiuni împotriva persoanelor apropiate. Atenție, imediat toți oficialii din limba rusă. Federația a început să spună – da, nu, nu aveam de gând să folosim arme nucleare”, a spus Jdanov.

Astfel, refuzând să demonstreze „avionul apocalipsei”, Putin a transmis Occidentului un semnal că nu intenționează să folosească arme nucleare.

În același timp, expertul a atras atenția asupra faptului că la momentul paradei militare de la Moscova era vreme excelentă, astfel încât vremea nezburătoare nu putea fi motivul anulării paradei aeronavelor.

„Mă uit la o emisiune în direct – este vreme grozavă pentru aviație, puteau zbura – nu au vrut”, a spus el. „Dar au scos avionul apocalipsei și nu mai este nimic de arătat acolo”, a adăugat expertul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *