Politică

Putin a scos „avionul apocalipsei” și toată aviația din paradă. Experții explică este adevăratul motiv

Partea aeriană a paradei militare de la Moscova în onoarea Zilei Victoriei a fost anulată din motive politice, nu meteorologice. Sub presiunea Occidentului, Vladimir Putin , a decis să nu demonstreze „aeronava apocalipsei” – Il-80, menit să evacueze conducerea țării în cazul unui război nuclear.

Această opinie a fost exprimată de expertul militar Oleg Jdanov. „Cred că partea aeriană a paradei a fost anulată din cauza ultimatumurilor din Occident”, a sugerat el.

După cum a explicat expertul, un astfel de ultimatum a urmat numeroase declarații și indicii din partea conducerii Federației Ruse cu privire la posibilitatea utilizării armelor nucleare în timpul războiului împotriva Ucrainei .

„Putin a început să împrăștie subiectul armelor nucleare și a fost imediat avertizat că vor fi atenți la problema eliminării sale personale. Sau la problema impunerii de sancțiuni împotriva persoanelor apropiate. Atenție, imediat toți oficialii din limba rusă. Federația a început să spună – da, nu, nu aveam de gând să folosim arme nucleare”, a spus Jdanov.

Astfel, refuzând să demonstreze „avionul apocalipsei”, Putin a transmis Occidentului un semnal că nu intenționează să folosească arme nucleare.

În același timp, expertul a atras atenția asupra faptului că la momentul paradei militare de la Moscova era vreme excelentă, astfel încât vremea nezburătoare nu putea fi motivul anulării paradei aeronavelor.

„Mă uit la o emisiune în direct – este vreme grozavă pentru aviație, puteau zbura – nu au vrut”, a spus el. „Dar au scos avionul apocalipsei și nu mai este nimic de arătat acolo”, a adăugat expertul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *