Politică

Putin anunță că una dintre fiicele sale s-a VACCINAT / Declarații – Rusia a dezvoltat „primul” vaccin contra coronavirusului.

El a asigurat că vaccinul oferă „imunitate durabilă”.

„În această dimineaţă, pentru prima dată în lume, un vaccin contra noului coronavirus a fost înregistrat", a spus el, adăugând: "ştiu că este destul de eficient, că oferă o imunitate durabilă”.

Vladimir Putine a adăugat că una dintre cele două fiice ale sale a fost vaccinată, fără a preciza care.

Preşedintele rus a adăugat că vaccinul a trecut cu succes de toate testele necesare.

Preşedintele a spus că speră că Rusia să înceapă în curând producţia în masă a vaccinului şi că vaccinarea se va face voluntar.

Ministrul rus al Sănătăţii Mikhaïl Murashko, a declarat că vaccinul va fi produs de Centrul Gamalei de epidemiologie şi de microbiologie, unde a fost realizat, precum şi de societatea Binnopharm.

Asociaţia organizaţiilor de cercetare clinică, care cuprinde companii farmaceutice şi structuri de cerecetare, a transmis marţi că are rezerve în privinţa acestui vaccin care nu a fost suficient testat, potrivit site-ului Meduza. Această organizaţie i-ar fi cerut Ministerului rus al Sănătăţii să amâne înregistrarea acestui vaccin din cauza lipsei de teste. O obiecţie care a fost ignorată de Ministerul Sănătăţii, scrie Meduza.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *