Actualitate

Putin și-a construit două birouri identice – în Soci și în Moscova ca oamenii să nu știe unde se află „țarul” / Putin se află pe coasta Mării Negre de la cel puțin sfârșitul verii

De ce este atât de similar biroul din fotografia de la Sochi cu cel de lângă Moscova? O copie a biroului său din Novo-Ogaryovo lângă Moscova a fost construită pe coasta Mării Negre pentru președinte – aceste informații au fost transmise proiectului de către doi interlocutori informați neconectați și confirmate de un manager al uneia dintre companiile de stat.ioadă nu știm unde este președintele Rusiei – în regiunea Moscovei, unde își are reședința principală, sau pe Marea Neagră, unde Putin are și un vila „Bocharov Ruchei”. Kremlinul a venit cu un truc în spiritul cărții „Toamna patriarhului” (nu se știa deloc nimic despre vârstnicul șef al statului) și acum informează despre locul unde se afla Vladimir Putin la discreția sa. Și toate datorită acelorași birouri în diferite reședințe prezidențiale.

Vă vom spune cum am înțeles acest lucru din datele deschise și din declarațiile a patru surse informate.

Pe 3 noiembrie, Putin a zburat la Sankt Petersburg – acolo era cu adevărat și a inspectat public spărgătorul de gheață Viktor Chernomyrdin. Dar apare o confuzie suplimentară. Potrivit serviciului Flightradar24, avionul unității speciale de zbor „Rusia” cu numărul RSD 143 (aeronava cu care zboară Putin) au zburat în capitala nordului din Sochi în acea zi. Acest lucru este foarte ciudat, deoarece, potrivit site-ului oficial al Kremlinului, toate zilele precedente șeful statului ar fi lucrat în reședința sa Novo-Ogaryovo de lângă Moscova. În teorie, s-ar putea crede că Putin a decis să ocolească Moscova-Sochi-Petersburg, dar cel puțin Flightradar24 nu a înregistrat acest lucru. Ciudățenia nu se termină aici. 

Potrivit site-ului Kremlin, în perioada 21 octombrie – 2 noiembrie, Putin a lucrat doar în regiunea Moscovei. De exemplu, pe 29 octombrie a fost vizitat de șeful VTB, Andrey Kostin. Mai mult decât atât, mai întâi, Putin l-a pus pe bancher în biroul său, iar ei doi, chiar de acolo, au participat de la distanță la forumul de investiții „Russia Calls!”, Iar apoi au avut o conversație individuală. De ce Kostin nu a putut participa la început la lucrările forumului de la Moscova împreună cu alți oficiali de rang înalt și apoi a ajuns rapid la reședința regiunii Moscovei a șefului statului pentru un public personal – nu este clar. Dar fotografiile și videoclipurile publicate de Kremlin nu au lăsat nicio îndoială – Putin și șeful băncii de stat stăteau într-un birou foarte asemănător cu cel de lângă Moscova.

Câteva zile mai târziu, pe 2 noiembrie, Putin a comunicat prin intermediul unui link video cu școlarii din același birou. Și din nou, a existat un semn inconfundabil pe kremlin.ru – Regiunea Moscova, Novo-Ogaryovo. Acest lucru este ciudat, deoarece personalul care asigura munca președintelui se afla la Sochi în acea zi, a declarat pentru The Project o cunoștință a unuia dintre ei. Și de acolo a doua zi avionul prezidențial a decolat spre Sankt Petersburg.

Răspunsul s-a dovedit a fi comic. De fapt, Putin se află pe coasta Mării Negre de la cel puțin sfârșitul verii, dar nu a vrut să raporteze acest lucru – toată lumea aștepta un al doilea val de incidență a coronavirusului. În astfel de momente, potrivit Kremlinului, oamenii ar trebui să creadă că președintele se află în capitală sau în apropiere, spun doi interlocutori familiarizați cu programul șefului statului și un manager de vârf al companiei de stat.

De ce este atât de similar biroul din fotografia de la Sochi cu cel de lângă Moscova? O copie a biroului său din Novo-Ogaryovo lângă Moscova a fost construită pe coasta Mării Negre pentru președinte – aceste informații au fost transmise proiectului de către doi interlocutori informați neconectați și confirmate de un manager al uneia dintre companiile de stat.

Ar fi foarte greu pentru Kremlin să falsifice unde se află Putin dacă jurnaliștii ar acoperi munca președintelui. Dar de la începutul epidemiei, jurnaliștii acreditați Kremlin au fost inactivi și doar echipa de filmare a statului VGTRK îl vede pe președinte în direct.

Secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov nu a răspuns la întrebările proiectului.

Mâine, citiți o altă investigație a Proiectului din seria Măștile de fier – vă vom spune despre un bărbat cu care Putin își omoară timpul liber, așezat izolat la Soci.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *