Ultima oră

“R. Moldova are nevoie de o guvernare în formula actuală pentru patru ani”

Preşedintele Marian Lupu a menţionat că înalţii oficiali ai Consiliului Europei au exprimat ideea că R. Moldova are nevoie de un parlament şi guvern în actuala formulă pentru cel puţin 4 ani, astfel încât să fie promovate reformele necesare. „De acest fapt depinde şi trecerea Moldovei de la faza de monitorizare la cea de post-monitorizare”, a spus Marian Lupu.

Gianni Buquicchio şi ceilalţi reprezentanţi ai Consiliului Europei au adresat partidelor politice din Moldova îndemnul de a ajunge la un consens în vederea votării preşedintelui ţării. Potrivit Preşedintelui Comisiei de la Veneţia, reforma judiciară este sarcina principală pentru a depăşi etapa de monitorizare. „Suntem gata să acordăm în continuare asistenţă Moldovei în acest sens. Şi, desigur, este foarte importantă ieşirea din impasul politic şi alegerea preşedintelui republicii pentru a se putea concentra asupra problemelor cu care se confruntă societatea moldovenească. Sper că toate forţele politice din ţară sunt capabile să se conducă de interesul întregii ţări”, a spus Gianni Buquicchio.

Delegaţia moldoveană a mai avut întâlniri cu Thomas Hammarberg, Comisar pentru Drepturile Omului a Consiliului Europei, şi Raphaël Alomar, Guvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

 Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *