Actualitate

R. Moldova – STAT EȘUAT! Judecătoarea Maria Tertea, care ar fi fost prinsă în flagrant cu mită, rămâne în LIBERTATE

Curtea de Apel Chișinău a respins contestația Procuraturii Anticorupție prin care s-a insistat ca judecătorul de la Judecătoria Chișinău, Maria Tertea, prins în flagrant cu mită, să fie cercetat în arest preventiv.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, conducătorul agentului economic care i-a oferit judecătorului mită – va sta în arest la domiciliu timp de o lună, iar magistratul care a luat mită va rămâne în libertate.

Magistratul a fost reținut în flagrant, acum două săptămâni, într-un dosar pornit de Procurorul General, în baza unor informații, potrivit cărora, acesta ar fi pretins 16 mii de dolari de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind reținut și învinuit de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma inițial pretinsă.

La demersul Procuraturii Anticorupție magistratul a fost suspendat provizoriu din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizat.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *