Actualitate

R. Moldova – STAT EȘUAT! Situația excepțională rămâne în vigoare, dar restricțiile sunt… ANULATE

Comisia Situații Excepționale a anulat astăzi mai multe restricții, adoptate anterior, pe perioada stării de urgență. Astfel, cetățenii se pot afla în spații publice, precum parcuri, alei, păduri, plaje, dar nu în grupuri mai mari de trei persoane, cu excepția membrilor unei familii.

Anunțul a fost făcut de premierul interimar Aureliu Ciocoi, după ședința de astăzi a Comisiei Situații Excepționale.

Potrivit hotărârii, se reiau antrenamentele, însă doar cele pentru sportivii din loturile naționale care se pregătesc de turneele internaționale. Sunt permise și competițiile sportive în aer liber, fără spectatori, însă doar cele organizate de federațiile sportive acreditate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Cetățenii care intră în Republica Moldova și nu au un test negativ la COVID-19, vor sta în carantină 14 zile, iar dacă la a zecea zi testul e negativ, pot înceta carantina.

Au fost reluate antrenamentele pentru pregătirea participării la competițiile internaționale, competițiile sportive în spațiul liber, fără spectatori. De asemenea, absolvenții din învățământul profesional care au nevoie să-și finalizeze stagiile de practică, o pot face nestingherit începând de astăzi.

Premierul interimar a anunțat și extinderea listei de medicamente compensate, pentru tratamentul pacienților cu forme ușoare și medii de COVID-19, care se tratează la domiciliu, iar Ministerul Sănătății urmează să elaboreze și un mecanism de livrare a acestora.

Până la 31 mai va continua programul de subvenționare a dobânzilor de către stat și tot până atunci se extinde programul de rambursare a TVA, se mai menționează în decizia Comisiei Situații Excepționale.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *