Actualitate

Radu Marian (PAS) cere presei să nu scrie adevărul despre conversațiile lui Litvinenco pentru a nu ajuta Federația Rusă

Deputatul Radu Marian insistă că discuțiile lui Litivinenco de le telegram ar fi un „fals”.

„Despre atacul asupra canalelor Telegram a colegilor mei și a publicării unor conversații false, a zis Dan Perciun foarte bine: “Dacă mai sunt unii care încă n-au înțeles că Moldova e în plin război hibrid cu ruşii, oligarhatul şi marii corupți locali e momentul să se trezească. Şor, Dodon, Ceban, Chicu, Platon, Şor, Plahotniuc, Cavcaliuc fac parte din acelaşi grup de interese care urmăresc destabilizarea situației în interesul Rusiei şi a beneficiului financiar şi politic propriu. S-au unit toți fugarii, corupții şi trădătorii pentru a crea haos şi a-şi avansa agenda de subjugare a țării.

Atacul cibernetic şi informațional de azi e încă o dovadă că resurse au multe, banii şi expertiza nu sunt o problemă. Miza este subminarea încrederii în guvernare şi deturnarea atenției publice de la finanțarea ilegală a lui Şor şi recentele revelații privind ajutorul FSB pentru Ceban, Dodon şi PSRM.

Azi, în plin război hibrid ar fi tare bine ca presa pro-europeană, societatea civilă, actorii extra-parlamentari să facă un reality check şi să se întrebe dacă ceea ce fac ajută sau nu ca Federația Rusă şi grupările criminale, cvasi politice locale să-şi atingă obiectivele în Moldova. Acum nu-i timpul pentru rapoarte sterile, despicarea firului în patru, încercări de a fi mai corecți şi catolici decât Papa – nu-i timp pentru jumătăți de măsură, supărări, frustrări şi da dar-uri. Toată aprecierea pentru cei care pun umărul la consolidarea societății şi deconspirarea forțelor anti-statale. Critică când este cazul dar sunt ancorați în realitatea și gravitatea momentului și înțeleg obiectivele strategice ale țării.

Sergiu Litvinenco insistă la rândul său că discuțiile sunt un „fals”.

Toate publicațiile pro-guvernamentale au relatat superficial scandalul discuțiilor lui Sergiu Litivinenco publicate de moldova-leaks.com. Vă imaginați ce-ar fi scris ele dacă ar fi apărut discuții similare despre vreun adversar politic al PAS?

Din convorbirile Ministrului Justiției, este absolut clar că alegerea lui Dragalin a fost farsă de proporții, totul a fost „regizat” din timp. Celula lui Stoianoglo a fost pregătită cu o zi înainte de depunerea denunțului. De fapt, există un temei clar atât nu doar pentru demisia lui Litivinenco, dar și anchetarea lui penală.

Solicit public DEMISIA Ministrului Justiției pentru lipsă de integritate / Scandalul moldova-leaks ia amploare

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Ar fi bine ca unii ,,deputati,, să traisacă BENEVOL iarna asta prin satele RM. Ar înțelege/ști mai bine cum traeste/supravețuiește sau respira poporul sărăcit al ,, țării lor ,,..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *