Social

Rata de promovare a examenelor de BAC în 2013 este de 68 la sută

Datele au fost făcute publice astăzi de Ministerul Educaţiei, după examinarea rezultatelor contestaţiilor şi încheierea sesiunii suplimentare de BAC.
Printre disciplinele la care elevii au obţinut cele mai multe note insuficiente se
numără matematica, limba română, fizica. Astfel, din cei aproape 8300 de candidaţi care au participat la sesiunea suplimentară de BAC, peste şase mii au obţinut note negative.

Ministrul Educaţiei Maia Sandu a declarat astăzi la o conferinţă de presă că
rezultatele la examenele de bacalaureat denotă o neconcordanţă între notele obţinute de elevi pe parcursul anilor de studii şi evaluarea finală.

„Dacă la licee sau colegii circa 42 la sută dintre candidaţi aveau media generală pe anii de studii de opt şi mai mare, la examenele de BAC doar circa 8% dintre elevi au obţinut această medie”, a subliniat Maia Sandu.

Potrivit ei, doar 4,6 la sută din candidaţi au avut media pe anii de studii de 5, pe când la BAC această medie a fost obţinută de 13,7% din candidaţi.

De asemenea, Sandu a specificat că la sesiunea din acest an au fost sancţionaţi 20 de preşedinţi ai centrelor de BAC.

Elevii care nu au promovat sesiunea din acest an, vor putea susţine disciplinele de examen de cel mult două ori în următorii trei ani. Până atunci, ei pot solicita o
adeverinţă care confirmă realizarea programei de liceu, în baza căreia se pot
înscrie la studii în învăţământul secundar-profesional.

În acest an, la examenele de BAC au participat circa 28 mii de elevi. Atât centrele de evaluare, cât şi cele de examinare au fost dotate cu camere video. Ministrul Educaţiei a spus că această practică va fi păstrată şi la sesiunea de BAC 2014.

Via moldpres
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *