CSI / Rusia

(RĂZBOI ÎN UCRAINA) Doi soldați ucraineni au fost uciși în ultimele 24 de ore

"Activitatea a fost constructivă dar nu am observat niciun progres major", a declarat reprezentanta Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) din cadrul acestui grup, Heidi Tagliavini, la sfârșitul acestei reuniuni la care au participat emisari ai Kievului, separatiștilor proruși, Moscovei și OSCE.

Dna Tagliavini a anunțat de asemenea că și-a depus mandatul după această reuniune. Ea va fi înlocuită de actualul ambasador al Austriei la ONU, Martin Sajdik, notează AFP.

Emisarul republicii separatiste Donețk (DNR), Denis Pușilin, a evocat la rândul său un "pas înainte", regretând însă faptul că discuțiile nu i-au apropiat pe negociatori, "așa cum se sperase".

Pe teren, doi soldați ucraineni au fost uciși și alți cinci răniți în lupte cu rebelii separatiști, a declarat purtătorul de cuvânt militar Andri Lîsenko, într-un briefing de presă la Kiev.

La rândul lor, autoritățile separatiste au anunțat că cel puțin opt persoane au fost rănite de tiruri ucrainene în DNR.

În ciuda încetării focului instaurate la 15 februarie după semnarea acordurilor de pace Minsk 2, estul Ucrainei a cunoscut o reizbucnire a violenței la începutul lunii iunie, când separatiștii au lansat o ofensivă, potrivit Kievului, asupra Mariinka, oraș în mâinile forțelor guvernamentale nu departe de Donețk, fief al rebelilor.
sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *