CSI / Rusia

(RĂZBOI ÎN UCRAINA – FOTO) Peste 100 de militari ucraineni ÎNCERCUIȚI de teroriști în Lugansk

(UPDATE 15.00) Din piața și aeroportul din Lugansk nu au rămas decât ruinele. 

(UPDATE 14.40) Într-o pădure din regiunea Lugansk, peste o sută de soldaţi ucraineni au nimerit într-o ambuscadă a teroriștilor. Anunțul a fost făcut de către autorităţile ucrainene din Lugansk, potrivit cărora printre soldaţi, sunt morţi şi răniţi. Și asta deoarece armata nu se poate apropia de locul în care se dau luptele. Mai mult, mulţi dintre soldaţi au fost luaţi prizonieri, printre ei, şi comandantul batalionului.

(UPDATE 08.30) În ultimele 24 de ore, teroriștii au încălcat regimul de încetare a focului de peste 40 de ori. În jurul orei 02.30 după lungi atacuri cu artilerie și mortiere, separatiștii au încercat să preia aeroportul din Donețk. Militarii ucraineni au reușit să respingă atacul.

Teroriștii sunt activi în Debalițevsk, Donețk și Mariupol, fiind înregistrate 20, 9 și 4 atacuri din armde de diferit calibru. Ciocniri dintre forțele ATO și teroriștii pro-ruși au fost înregistrate pe aeroportul din Donețk, de 2 ori, în apropiere de Debalițevo și Tiramciuk.

(UPDATE 08.16) Teroriștii din Donbas folosesc pedeapsa cu moartea pentru a-i sancționa pe civili. Potrivit unui avocat ucrainean, această pedeapsă a fost aplicată de tribunalul terorist, care nu ascunde condamnările. Aceste pedepse au fost aplicate în urma unor așa zise procese de judecată.

(Știre inițială) Consiliul local a declarat că va expedia pe adresa OSCE un demers privind încălcarea de către rebeli a armistiţiului de pace semnat la Minsk. Mariupol, ultimul mare oraş aflat sub control ucrainean în est, a fost timp de mai multe zile, în septembrie, scena unor confruntări între armată şi rebeli.

Menționăm că, oraşul este considerat o zonă strategică, iar dacă separatiştii vor prelua controlul asupra lui vor asigura o legătură între frontiera rusă şi Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în martie.

Ieri, 14 octombrie, un grup comando al Batalionului ‘Dnepr-1’ al armatei ucrainene a întreprins o operațiune specială în localitatea Telmanovo, în cursul căreia au fost lichidați ‘teroristul’ Andrei Borisov (alias ‘Cecenul’) și trei militari ruși, între care generalul Serghei Andreicenko, relatează marți agenția de presă ucraineană Unian, citând site-ul 0629 din Mariupol.

sursa: publika.md/timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *