CSI / Rusia

(RĂZBOI ÎN UCRAINA) În localitatea Sceaste inamicul aduce tehnică militară și forțe de luptă. Teroriști au început atacul asupra forțelor antiteroriste din Șirokino

(UPDATE 12.30) Teroriști au început atacul asupra forțelor antiteroriste din Șirokino. Anunțul a fost făcut de către Centrul de criză ”Apărarea Mariupolului” pe pagina oficială de Facebook.

”Situația este sub control. Focurile de armă care au fost auzite anterior în Mariupol sunt trase chiar din localitatea Șirokino. Mariupol nu este în pericol. La ora 07.10 pozițiile ucrainene din Șirokino au fost atacate cu ajutorul armelor de calibru mic, iar mai târziu timp de o oră inamicul a folosit snaiperul”, se arată în declarație.

(UPDATE 10.00) Potrivit bloggerului Serghei Ivanov, în partea de Nord a localității Lugansk sunt aduse tehnică militară și forțe de luptă. ”Probabil militarii ruși și separatiștii așa zisei republici populare Lugansk vor încerca să atace orașul Sceaste din regiunea Lugansk”, anunță acesta pe pagina de Facebook.

(UPDATE 09.50) În această dimineață, 9 martie, în localitatea Șirokino separatiștii au atacat pozițiile forțelor ATO. Potrivit publicației inforesist.org, de la ora 07.00 pozițiile forțelor antoteroriste au fost atacate cu tancuri, dar și arme de calibru mic.

În urma atacului nu au fost înregistrate victime printre militarii ucraineni.

(Știre inițială) În ciuda înțelegerilor de pace, separatiștii continuă provocările înarmate împotriva forțelor ATO din Donbas. Anunțul a fost făcut de către serviciul de presă ATO, pe pagina de Facebook.

”Pe parcursul acestei nopți, de la ora 20.00 până la 06.00 separatiștii au atacat de 16 ori pozițiile ATO, folosind în mare parte mortiere și lansatoare de grenade”, se arată în declarație.

Inamicul este mai activ pe direcția Donețk, fiind atacat satul Peski, unde separatiștii au tras de trei ori focuri de armă. Totodată, pe parcursul acestei nopți, au fost atacate localitățile Opâtnoe, Krasnogorovka și Vodeanoe.

Pe direcția Artemovsk, satul Troițkoe, de două ori a fost atacat din mortiere și instalații reactive.

Pe direcția Lugansk și Mariupol separatiștii de mai multe ori au tras focuri din arme de calibru mic. Situația rămâne a fi critică în apropiere de Șirokino, atacuriile necontenind pe parcursul ultimelor zile.

În ultimele 24 de ore, forțele ”Apărare Antiaeriană” au înregistrat 9 zboruri ale aparatelor inamice.

sursa: unian.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *