Război

Război în Ucraina, Ziua 297: Rusia lansează un alt atac major cu rachete asupra Ucrainei FOTO

Capitala Ucrainei a fost supusă vineri unuia dintre cele mai mari atacuri din timpul războiului, în timp ce forțele invadatoare ale Rusiei au lansat zeci de rachete în întreaga țară, declanșând întreruperi generalizate de energie electrică, au declarat oficialii ucraineni.

Focuri de armă de la sistemele de apărare antiaeriană și explozii tunătoare s-au combinat cu vuietul sirenelor de raid aerian, în timp ce barajul a vizat infrastructura critică din orașe precum Kiev, Harkov, Krivi Rih și Zaporhizhzhia. Șeful forțelor armate ucrainene a declarat că au interceptat 60 din cele 76 de rachete lansate.

“Frumoasa mea rază de soare. Ce mă voi face fără tine?”, s-a plâns Svitlana Andreichuk în brațele angajaților de la Crucea Roșie. Sora ei, Olha, a fost una dintre cele trei persoane ucise atunci când o rachetă s-a izbit de o clădire de apartamente cu patru etaje din Krivi Rih.

“Era atât de veselă în viață. Era o frumusețe. Îi ajuta pe toți. Ea dădea sfaturi tuturor. Cât de mult te iubesc”, a spus Andreychuk.

În Kiev, Ksenia Semenova, membru al consiliului municipal, a declarat că 60% dintre locuitori au rămas fără curent electric vineri seara și 70% fără apă. Sistemul de metrou a fost scos din funcțiune și este puțin probabil să fie repus în funcțiune sâmbătă, a spus ea.

Grevele rusești asupra sistemelor de electricitate și de apă au avut loc intermitent de la jumătatea lunii octombrie, sporind suferința populației pe măsură ce se apropie iarna. Dar armata ucraineană a raportat un succes tot mai mare în doborârea rachetelor și a dronelor explozive care se apropie.

Sursa Apnews

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *