Economie

Recean promite o IEFRINIRE la gazele naturale. „În noul sezon vom intra cu tarife mai mici”

Autoritățile lucrează pentru ca în maximum câteva luni să fie posibilă micșorarea tarifelor la gazele naturale, a declarat prim-ministrul Dorin Recean, transmite MOLDPRES.

„Guvernul are o preocupare în ceea ce privește prețurile la energie. Am făcut primul pas și am realizat descreșterea tarifelor la energia electrică. Acum, eu și membrii Guvernului lucrăm ca în următoarea etapă – maximum câteva luni – să micșorăm și tarifele la gaze. Guvernul întreprinde măsurile necesare. Reprezentanți ai Energocom și membri ai Guvernului au fost în România, în Grecia ca să exploreze toate posibilitățile pentru a achiziționa gaz la prețuri mai ieftine. Asta trebuie să ducă la descreșterea tarifelor. Aveți promisiunea mea că în noul sezon vom intra cu tarife mai mici”, a declarat Dorin Recean.

În prezent, consumatorii casnici achită un tarif de 29 de lei și 26 de bani pentru un metru cub de gaze. De asemenea, în perioada rece a anului, autoritățile au oferit compensații la achitarea facturilor la gazele naturale și energia electrică. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *