Social

Reducerea taxei aeroportuare de 9 euro nu se va reflecta în prețul biletelor, spune șeful Aeroportului Chișinău

Reducerea taxei aeroportuare de 9 euro la 4,5 euro nu se va reflecta direct în prețul pentru biletele la avion, a declarat Constantin Vozian, administratorul de stat al Aeroportului, în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Potrivit lui, reducerea taxelor poate contribui la creșterea concurenței, iar o concurență puternică duce la reducerea prețului la bilete, scrie Deschide.md.

Menționăm că autoritățile anunțau în data de 19 iunie despre reducerea scandaloasei taxe de 9 euro per pasager de la Aeroportul Chișinău. Taxa a fost diminuată la 4,5 euro, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial.

Însă, potrivit ordinului semnat de către ministrul Transporturilor, Lilia Dabija a fost majorată taxa de servicii pentru pasageri de la 6,2 euro la 7 euro pentru cursele regulate efectuate de pe Aeroportul Chișinău și la 8,50 euro pentru pasagerii curselor neregulate.

Până la revizuire, taxele de la Aeroportul Chișinău per pasager se ridicau la 21 de euro, care includeau și taxa de 9 euro, care a fost mărul discordiei și condiția companiilor low-cost ca să vină în Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *