Actualitate

Regimul criminal Dodon/Șor vrea să plăteasca peste 533 de milioane de lei oligarhilor care ne livrează energie electrică

Amintim că alianța monstruoasă Dodon/Șor refuză să organizeze alegeri anticipate, sub pretextul că Ministerul Finanțelor n-ar avea 100 de milioane de lei pentru CEC.

Inițiativa socialiștilor cu privire la compensarea tarifelor la energia electrică, consumată în perioada stării de urgență, va fi dezbătut în Parlament. Biroul Permanent a inclus proiectul de lege pe ordinea de zi a ședinței de vineri, 16 aprilie.

Documentul prevede acordarea compensațiilor pentru tarifele la energia electrică consumatorilor gospodăriilor casnice – persoanele fizice – care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova, pentru două luni – aprilie și mai.

Suma compensată ar urma să constituie 428 de lei – câte 214 de lei pe lună, pentru fiecare gospodărie casnică. Ministerul Finanțelor va aloca tranșele necesare compensației în mărimi egale pe conturile furnizorilor. Mijloacele necesare în acest scop se estimează la aproape 533 de milioane de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *