Actualitate

Regimul Dodon a decis să ÎNCHIDĂ piețele din R. Moldova / Supermarketurile vor funcționa FĂRĂ restricții

În cadrul ședinței, s-a constat că situația epidemiologică rămâne nefavorabilă.

Astfel, Comisia a instituit măsuri suplimentare de restricție pentru a preveni răspândirea virusului Sars-Cov-2. Activitatea centrelor comerciale va fi sistată în zilele de week-end, începând cu 17 februarie. Din această zi se restricționează și activitatea piețelor comerciale, care vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.

Totodată, a fost redus numărul admis de participanți la evenimentele festive în localuri publice, de la 50 la 20 de persoane. Prezența spectatorilor în incinta cinematografelor rămâne interzisă. De asemenea, în această perioadă se va interzice activitatea cluburilor de noapte și a discotecilor.

Comisia de sănătate publică a decis și limitarea numărului de pasageri în transportul feroviar și rutier în traficul municipal, raional și interraional – la 50% din capacitatea de îmbarcare.

Se mai impune asigurarea unui spațiu de 4 metri pătrați pentru un vizitator în spațiile comerciale închise. Instituțiile de învățământ rămân să funcționeze fără restricții.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *