Culinar.md

Remedii din cămara ta

 Cartoful
Calculi biliari: fierbe coaja de la câţiva cartofi într-un litru de apă şi bea câte o cană de patru ori pe zi. Continuă tratamentul timp de o săptămână.
Nevralgie: coace în cuptor un cartof şi, cât timp este cald, aplică-l pe partea dureroasă (obraz, gât etc.); fixează-l cu ajutorul unui pansament de tifon, pentru a menţine căldura. Lasă-l să acţioneze 20 minute.
Degerături, erupţii cutanate, crăpături, edeme ale pleoapelor: se pun cataplasme cu cartofi cruzi, raşi, la care se poate adăuga ulei de măsline.
Gastrită, constipaţie, arsuri gastrice: consumă cartoful sub formă de suc proaspăt, o jumătate de pahar de una-două ori pe zi. Pentru a ameliora gustul fad al acestui suc, îi poţi adăuga miere, lămâie sau suc de morcovi.

Morcovul
Constipaţie: supa dintr-un kilogram de morcovi fierţi de două ori într-un litru de apă.
Arsuri, furuncule, plăgi recente: raşi, aplicaţi sub formă de comprese pe zona bolnavă.

Ceapa
Diaree: o mână de foi de ceapă la un litru de apă. Se clocoteşte zece minute. Se bea 1/2 litru pe zi.
Gripă, răceală, laringită: două cepe tăiate în felii subţiri se lasă la macerat în 1/2 litru de apă. Se bea un pahar la culcare, timp de câteva zile.
Migrena: felii de ceapă crudă, aplicate pe frunte.
Înţepături de insecte: se freacă locul timp de 1-2 minute cu o bucată de ceapă.
Abcese, furuncule: se coace în cuptor o ceapă. Se aplică felii calde pe zona bolnavă.

Portocala
Constipaţie: se fierbe coaja unei portocale 1/2 oră. Se aruncă apa şi se fierbe încă 20 minute, în apă uşor îndulcită. Se scoate coaja şi se lasă să se usuce. A doua zi dimineaţa se mănâncă pe stomacul gol (ajută şi la golirea vezicii biliare).
Colită: se fierbe un sfert dintr-o coajă de portocală într-un litru de apă îndulcită. Se beau 2-3 căni/zi.

Sursa: Timpul Suplimentul "Femeia"

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *