Remedii din cămara ta
Cartoful
Calculi biliari: fierbe coaja de la câţiva cartofi într-un litru de apă şi bea câte o cană de patru ori pe zi. Continuă tratamentul timp de o săptămână.
Nevralgie: coace în cuptor un cartof şi, cât timp este cald, aplică-l pe partea dureroasă (obraz, gât etc.); fixează-l cu ajutorul unui pansament de tifon, pentru a menţine căldura. Lasă-l să acţioneze 20 minute.
Degerături, erupţii cutanate, crăpături, edeme ale pleoapelor: se pun cataplasme cu cartofi cruzi, raşi, la care se poate adăuga ulei de măsline.
Gastrită, constipaţie, arsuri gastrice: consumă cartoful sub formă de suc proaspăt, o jumătate de pahar de una-două ori pe zi. Pentru a ameliora gustul fad al acestui suc, îi poţi adăuga miere, lămâie sau suc de morcovi.
Morcovul
Constipaţie: supa dintr-un kilogram de morcovi fierţi de două ori într-un litru de apă.
Arsuri, furuncule, plăgi recente: raşi, aplicaţi sub formă de comprese pe zona bolnavă.
Ceapa
Diaree: o mână de foi de ceapă la un litru de apă. Se clocoteşte zece minute. Se bea 1/2 litru pe zi.
Gripă, răceală, laringită: două cepe tăiate în felii subţiri se lasă la macerat în 1/2 litru de apă. Se bea un pahar la culcare, timp de câteva zile.
Migrena: felii de ceapă crudă, aplicate pe frunte.
Înţepături de insecte: se freacă locul timp de 1-2 minute cu o bucată de ceapă.
Abcese, furuncule: se coace în cuptor o ceapă. Se aplică felii calde pe zona bolnavă.
Portocala
Constipaţie: se fierbe coaja unei portocale 1/2 oră. Se aruncă apa şi se fierbe încă 20 minute, în apă uşor îndulcită. Se scoate coaja şi se lasă să se usuce. A doua zi dimineaţa se mănâncă pe stomacul gol (ajută şi la golirea vezicii biliare).
Colită: se fierbe un sfert dintr-o coajă de portocală într-un litru de apă îndulcită. Se beau 2-3 căni/zi.
Sursa: Timpul Suplimentul "Femeia"