Sănătate

Remedii naturiste – CEAIURI pentru stomac și gastrită

Pentru aceste afecțiuni este necesar să se recurgă la un regim alimentar din care să nu lipsească mazărea, cartoful, varza, mierea, iar ca remedii fitoterapeutice sunt recomandate ceaiuri pentru stomac din rădăcină de lemn dulce, coajă de stejar, frunze de răchitan, flori de salcâm.

Este foarte important să se evite stările de stres și tensiune, întrucât componenta nervoasă întreține arsurile și durerile de stomac. În aceste condiții, seara, înainte de culcare, se recomandă ceaiurile calmante, cum ar fi cel de talpa-gâștei.

Gastritele hiperacide se tratează cu plante care conțin principii active slab alcaline, antiinflamatoare și cicatrizante, neîndulcite, administrate sub formă de infuzii sau decocturi din mușețel, coada-calului, păpădie, pătlagină, merișor, frunze de zmeur și rădăcini de tătăneasă și obligeană.

Dimineața și seara este indicat să se ia câte o lingură de ulei de sunătoare. Ceaiurile diuretice și gastrice, din plafare și farmacii, sunt de asemenea recomandate. Sunt utile și vitaminele B1, B6, C și D.

Pentru gastritele hipoacide se recomandă ceaiul de gălbenele, sovârv, mentă, obligeană, sunătoare, țintaură, măghiran și coji de portocale.

Durerile puternice pricinuite de afecțiunile gastrice pot fi calmate cu ceaiuri de pelin, siminoc, coada-șoricelului, valeriană, gențiană, semințe de anason, chimion și fenicul.

Adjuvant în gastrită poate fi și un decoct din rădăcini de troscot sau traista-ciobanului.

Pentru toate tipurile de gastrită, în special pentru cele hipoacide, se recomandă 50 de grame de miere de albine, de trei ori pe zi, cu circa 30 de minute înaintea meselor principale. Scopul curei cu miere este normalizarea secretorie și motorie a stomacului. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *