Actualitate

Reniță: „Schimbarea la față a socialiștilor n-are nicio șansă „deoarece din din astfel de “materie primă” nu poți face sită de mătase”

Potrivit lui Reniță, în aceste condiții „nu mai putem vorbi de o politică externă consecvență, coerentă, previzibilă și credibilă, care ar promova interesele noastre naționale și nu cele ale Federației Ruse”.

Iurie Reniță ia în derâdere schimbările recente de la conducerea Partidului Socialist care încearcă să creeze o nouă imagine, „umană și tânăra” a PSRM-ului.

„Rebrandingul recent al PSRM-ului cu junele kominternist Vladik Bătrâncea în frunte, cu bahamistul de la Președinție și CEC Maxim Lebedinschi, cu juristul-expert
în obținerea ilegală a terenurilor din Stăuceni, Grigore Novac, cu experta Catalan în mass media, Adela Răileanu, și cu noua exponentă a „politicii externe echilibrate” Olga Cebotari ne vorbește despre efortul conjungat al celor de la Kremlin (faimosul Kozak) și a celor de la Chișinău (conserva rusească Dodon și toată gașcă lui coruptă) să creeze o nouă imagine, „umană și tânăra” a PSRM-ului. Vis-a-vis de „politica externă echilibrată” se pare că mai toți absolvenții de la MGIMO și ai Academiei diplomatice de la Moscova (cum e cazul Olgăi Cebotari) au fost învățați că în anul 1992 pe malurile Nistrului a fost un război civil, iar armata a 14-ea rusă a stopat vărsările fratricide de sânge, până astăzi aceasta fiind un factor de stabilitate și de pace în regiune. Altfel nici nu putea fi, deoarece aceasta este poziția oficială a Kremlinului, a PSRM-ului lui Dodon și a noii conduceri socialiste.”, a spus Reniță.

Într-un cuvânt, Reniță a declarat că „lupul își schimbă părul, dar năravul, ba”. Potrivit căruia, schimbarea la față a socialiștilor n-are nicio șansă „deoarece din din astfel de “materie primă” nu poți face sită de mătase”.

„Este regretabil să constatăm că până în prezent mai este promovată, de către unii exponenți ai guvernări, făcătura rusească de „politică externă echilibrată”, exact ca în perioda lui Dodon. Nimic la PSRM (și de acum încolo!) nu se va mișca fără ca Dmitrii Kozak să cunoască și să aprobe, așa că „politica externă echilibrată” va fi prezentă în continuare, până nu va fi realizat „planul Kozak” de federalizare al Republicii Moldova.” a mai menționat acesta.

În final, Iurie Reniță se întreabă retoric dacă: „odată cu rebradingul PSRM credeți că, în vremurile noastre bune, se vor aduna și alții sub aceeași stea oblăduitoare a Kremlinului?”

Menționăm că, noua conducere a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a susținut ieri o conferință de presă în cadrul căreia și-a făcut publice direcțiile principale ale reformării partidului, obiectivele și acțiunile politice ale PSRM ca principala forță de opoziție a țării. Vlad Batrîncea a prezentat organul colegial de conducere a formațiunii – Comitetul Executiv, din componența căruia fac parte cinci persoane: Vlad Batrîncea, vicespeakerul Parlamentului, Olga Cebotari, ex-vicepremierul pentru Reintegrare, Adela Răileanu, vicepreședintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Maxim Lebedinschi, ex-secretarul CEC, ex-consilierul Președintelui RM și Grigore Novac, președintele Comisiei parlamentare pentru drepturile omului.

Sursa: punctul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *