Actualitate

Renumararea voturilor ar putea cobori comunistii sub o treime din sufragii

Era de asteptat ca ei, comunistii, vor frauda masiv alegerile, pentru ca ei niciodata n-au putut castiga alegerile in mod democratic, fara grave minciuni si fraude electorale. Era de asteptat ca tineretul se va ridica sa-si apere demnitatea, adevarul si viitorul. Numai ca nimeni nu s-a asteptat ca protestele pasnice sa demareze in vandalism, ca vor fi incendiate sediile Presedintiei si Parlamentului (chiar daca in acestea au fost compromise in ultimii ani Declaratia de independenta a Republicii Moldova si notiunea de populatie majoritara a acestui stat, transformand-o in cea de popor multietnic, cu rusa in calitate de limba de comunicare).

Este imposibil sa nu priceapa protestatarii ca acestea vor fi reparate nu din banii lui Oleg Voronin, Oleg Reidman sau Mark Tkaciuk, ci de firmele controlate de acestia, dar cu banii parintilor protestatarilor… Si daca te gandesti bine cine ar fi fost cel mai mult interesat in aceasta turnura a protestelor, raspunsul vine de la sine: comunistii si falsii lor amici din partidutele care au facut jocul comunistilor.

Se pare ca putini s-au asteptat la aceasta ultima varianta a luptei pentru putere -varianta gandita si aplicata, cel mai probabil, de catre consilierii vizibili si invizibili ai lui Voronin din „centrul Goebbels” (conform aprecierii ex-premierului V. Tarlev ). Acestia, se pare, intr-adevar s-au inspirat de la cei ce au aprins in anii ’30 Reichstagul la Berlin si au instaurat pe zece ani fascismul la putere in Germania. Aceasta se doreste si la noi, la pasnicii moldoveni?.. Numai sa nu fie cautate si numarate cele 5 mlrd. de euro ale Familiei? Posibil, numai ca de data aceasta comunistii se tem de alta numaratoare. De posibila numaratoare repetata a voturilor care, daca ar avea loc, i-ar putea lasa cu cel mult o treime de voturi, pe care le-a „prezis cu aproximatie” singurul sondaj al IPP. De ar mai fi avut loc unul repetat, in ajunul alegerilor, cine stie daca ar fi ramas comunistii cu o cincime din voturi? Poate de asta, si nu din lipsa de bani, nici nu a fost programat acest sondaj? Te intrebi si te crucesti cum puteau ei sa castige 61 de mandate, cu opt mai multe – dupa opt ani de erodare la guvernare – fata de alegerile de acu patru ani, daca nu prin frauda electorala? Comunistii incearca acum sa dea vina pe nevinovati, adica,. pe opozitia civilizata care vrea doar renumararea voturilor. Si cand a fost auzita aceasta cerinta, au luat foc Presedintia si Parlamentul… Dar, ar putea sa arda intreaga republica si nu vor ceda! Pentru ca prea mari le sunt pacatele si prea mare le este frica de razbunare a acestui popor multietnic al Moldovei!
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *