Unirea

Republica Moldova e un stat artificial creat / Basarabia este și va fi România! Adminstrația din Chișinău este INUTILĂ și trebuie să dispară

Cetățenii din Republica Moldova și România trebuie să se pronunțe cât mai rapid pentru Unire, susține George Simion. În plus, liderul AUR insistă ca Guvernul de la București să nu mai trimită ajutoare Maiei Sandu, atât timp cât nu dorește să-și dea mâna cu poporul român, printr-o acțiune concretă, respectiv Unirea.

Pentru a-și întări necesitatea demersului, Simion a mai amintit istoria zbuciumată a Basarabiei, actuala Republica Moldova, confiscată României în repetate rânduri de Rusia. Astfel, liderul AUR a declarat că R. Moldova e un stat „creat artificial”.

„Basarabia este și va fi România. Bucureștiul nu mai trebuie să susțină regimul separatist antiromânesc de la Chișinău. Nu e normal ca noi, contribuabilii români, să plătim o administrație inutilă peste Prut. Nu cred că propaganda Moscovei susține că Basarabia e pământ românesc. Ar trebui ca toată lumea să admită că statul de la est de actuala Românie este unul artificial creat, atunci zona ar reveni la patria-mamă. Trebuie anulat Pactul Ribbentrop-Molotov. În actualele zile ale agresiunii Moscovei, trebuie să ne susținem țara.

Nu trebuie să intrăm cu forța în Chișinău. Unire se poate face prin alegerea democratică a oamenilor, ca în 1918. Oamenii ar trebui să voteze dacă vor unirea cu România. Dacă nu vor, mă întreb de ce mai susținem financiar Moldova. Dacă cei din Moldova consideră că orașul Chișinău nu este unul românesc, să ne spună. Nu vrem să intrăm cu tancurile în Republica Moldova”, a declarat Geroge Simion.

De 1 Decembrie, de la Alba Iulia, politicianul care susține că se opune intereselor lui Vladimir Putin în Rep. Moldova a cerut insistent REunirea.

„Unirea trebuie să se înfăptuiască, e dezideratul a generații întregi, trebuie să luptăm pentru Unire, indiferent cine e vremelnic în fruntea celor două state românești de astăzi”, a declarat George Simion, pentru România TV.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Cred că-i cel mai echilibrat și realist discurs al lui Simion despre Unire(pe care nu-l prea agreez ca personaj politic). Da, în cazul Basarabiei e vorba despre o alegere, care, cu cât va fi întârziată ca opțiune pentru Unire, cu atât va fi mai departe de a se realiza.

 2. Este exact ce mă întreb de foarte mult timp și eu.De ce România nu se oprește a ajuta RM?Mă doare rău când văd că România,țara mea dragă merge cu plinul mereu la moldoveni ca ei în majoritatea lor pro ruși,să ne râdă în față și parcă mai înverșunat ne arată cât detestă ei România.Ca și cum ei ne spun…(proști mai sunteți) iar noi românii …(știm dar ne place)…
  Chestia e că dragoste cu sila nu se poate și ca să ,,cumperi” dragostea cuiva care își neagă originile iarăși e trist.Plus ca politicienii moldoveni nu sunt proști să faciliteze unirea cu România că dară de unde vor mai fura că toți vor dispărea din peisajul politicii moldovenești de până atunci.Așa că mai bine să fure ei tot până vor falimenta tot acel ținut ROMÂNESC apoi românii să și-l ia dară înapoi să facă borș cu el.Doare rău că România se încăpățânează să nu aibe atitudine față de Moldova răzgâiată.

  1. Romania a cedat Basarabia rusilos fara ca sa traga un singur glonte , si acum acest ajutor e putinul pe care il poate pentru de „copilul” ei, si mai mult dupa declararea independentei Mosanu Presedintele RM a mers la Iliescu si a cerut unire, la care ultimul a raspuns in rusa „NET!”. Moldovenii au fost indobitociti de propaganda rusa , ca si voi de cea ceausista , asa ca e necesr efort din ambele parti, dar nu miorlait de genul Simion , agent FSB!!!

   1. marin..romania a pornit razboiul sfant pentru patrie in 1941 cand am ajuns la Stalingrad. Pentru basarabia am pornit razboiul. Cum poti spune ca am cedat fara atrage un glont?! pai in 1940 tara era sfartecata, ardealul dat la unguri de hitler, cadrilaterul dat la bulgari de hitler si tot hitler a dat lui stalin basarabia. Ce ai fi vrut ca romania sa se bata cu urss si germania deodata?

   2. Nu ti-e rusine, Marine? Cum adica „Romania a cedat Basarabia rusiloR fara ca sa traga un singur glonte”? Unchiul meu s-a intors cu 4 gloante in el, de pe front, cand a fost sa lupte pentru recuperarea Basarabiei! Tu si cu alti pseudo-destepti ca tine habar n-aveti propria istorie, si aici trebuie sa-ti dau pe deplin dreptate: sunteti niste indobitociti de propaganda rusa!

 3. Eu demult tot zic că molotovenilor trebuie de dat conform politicii bățul și morcovul. M-am uitat la emisiunea lui Alex Cozer cu invitat ministrul Spânu. Mi-a fost o silă totală de modul în care la întrebarea directă a jurnalistului dacă se simte vinovat tavarișci ministru Spânu a întors-o dând vina pe procuratură că nu anchetează, de parcă procuratura a făcut contractul cu rușii și a garantat pentru el. Ăștia sunt „guvernanții proeuropeni” ai RâMa, niște pseudobolșevici îmbrăcați în blană de proeuropean. Pe de altă parte și procuratura, la fel ca orice instituție „statală” a respublicii sovietice bananiere molotova, e praf, plină de lucrători ce de abia așteaptă să reînvie cccp. Asta e RM, creație a pactului ribentrop-molotov, un anus contra naturii neamului românesc.

 4. In orice caz,din punct de vedere constitutional va trebui organizat un referendum si in Romania,pentru realizarea Unirii.Sa nu se creada ca romanii asteapta aceasta unire cu bratele deschise,idee mereu vehiculata la Chisinau,ca un impuls expansiv si colonialist al poporului roman – idee adanc inradacinata in constiinta basarabenilor,mai intai de Rusia tarista si mai ales de URSS.
  Ca o piedica in cale Unirii,exista si va exista,inainte de toate existenta Transnistriei si a Gagautiei,deoarece atat romanii cat si legislatia UE resping autonomiile teritoriale pe criterii etnice.

  1. Referendum pentru ce? Pentru anularea unor consecinte criminale, gen raptul teritorial, izvorate din Ribbentrop-Molotov? Cand trufasa Germania s-a reunificat, cumva, a avut nevoie referendum? Povestea cu imperialismul valah pigmentat cu idiotenii de genul jandarmu’ roman care punea sapca in par si sarmanii proletari care nu salutau erau crunt batuti, tine de microcefalia ateo-bolsevica. Un colportor de azi care vopseste in culori proaspete propaganda bolsevica de ieri se numeste Helmut Scholz. Astfel de oameni trebuiesc scuipati in ochi, tine de demnitatea nationala. Asa-zisa autonomie gagauza e sortita pieirii, dar nu va inchipuiti ca le e dat gagauzilor sa se imbratiseze cu ungurii – fratii lor de ginta turanica, in parlamentul Romaniei. Transnistria … deocamdata, in duhul blandetii sa rugam peseudoautoritatile de acolo ca sa-l elibereze imediat de Victor Plescano din detentia ilegala. Ticalosii, la data de 26 septembrie 2022 l-au condamnat pe om la 3 ani si 2 luni de inchisoare pentru ca a criticat Rusia pentru razboiul din Ucraina. E deosebit de grav faptul ca nu se stie nimic despre starea medicala a lui Victor Plescano in contextul in care s-a aflat informatia despre o bizara tentativa de sinucidere…

  2. valentin, dar RFG si RDG cand s-au unificat la 3 octombrie 1990, au facut cumva vreun referendum? Dar cand ne-a fost luata basarabia cu forta s-a facut vreun referendum?

   1. Ludwig, sa nu uitam de ong-urile germane care faceau propaganda pentru rusi, de pilda in 2014 cand s-a starnit razboiul in Ucraina.

 5. Simion s-a făcut de muci. Simion asta este ignorant și miop. Combinație groaznică. Da, Simion este „pe felie” cu Moscova! A făcut-o lată, dar nu-și face mea culpa. Cert este că nu Simionii, Târzii, alte nimicnicii vor face Unirea, cândva …E nevoile de Oameni Mari, nu de nimicnicii, aliate cu golanimea și muscalimea. E nevoie de…multe și de multi. Nu suntem în ’18. Suntem in sec. XXI. Suntem în plină Catastrofa mondială.

  1. Fara indoiala, Simion Sputnikul s-a dat in stamba, probabil la solicitarea discreta a ambasadorului Kuzmin. Erau prea bune semnalele unioniste, natural ca partida filorusa se regrupeaza si isi activeaza marionetele. Cei ce simt romaneste sa nu fie dezamagiti, astfel de hopuri vor mai fi. Apologetii rusismului de pe ambele maluri ale Prutului, inclusiv cei cu ifose germane, sunt invitati sa zboare dincolo de Nistru.

 6. Nu se poate intra cu toporul în chestiunea basarabeana. Trebuie analizata și rezolvată problema esenței latine a țării. Rusii au făcut un secol de schimbări de populații, urmași militarilor rusi ocupanți nu au nicio vina ca nu s-au născut în Rusia. Acești nou veniți înțărânați în Basarabia au drept de vot și au impresia ca ce le-au făcut rusii romanilor o sa le facă și romanii acestor rusi rămași, cum chiar ei cred că ar merita. Acești slavi trebuie să se lămurească de buna credință a europenilor de a le asigura drepturile normale unei minorități. Dacă acești nativi basarabeni nevorbitori de română nu se vor mulțumi numai cu aceste drepturi și continua să pretindă a fi stăpâni în tară romanească, vor suferi consecințe normale unei vreri imposibil de acceptat de românii basarabeni. Deocamdată simplul vot, sub multimedia preponderent rusească, cu tradițiile comuniste criminale încă neasanate, simplul vot nu poate rezolva problema, și cu o Rusie agresivă care pretinde să activeze transnistrenii la război și cu propaganda imperialista încă în viață. Rusii din Basarabia trebuie să ceară ei unirea cu România, ca o soluție de salvare și a lor, după ce imperialismul rus va fi eradicat!

 7. Calm..calm..
  Nu e asa..datoria nesfarsita fata de neam..
  Propaganda..mediavruseasca..scoala cea veche..samd..chiar frica..
  Apoi..referendum..de ce?
  Cu referendum s-a luat?
  Nu..doar parlamentele..ce..brexitul a fost bun..iata prostia rea!

 8. G Simion nu e in niciun caz omul Moscovei ; politic opțiunea sa e fundamental eronată pentru ca arunca Moldova înghețată in brațele fierbinți ale Rusiei , dar îi aduce susținere in România unde unii se tem ca mor de foame dacă ajutâm Moldova și Ucraina .
  O atitudine ticăloasă .

  1. Simion Sputnikul nu-i consiliat de Puric, ala care vroia sa faca impreuna cu Dughin o noua „Antanta crestina”? Nu cumva acelasi Simion Sputnikul e in alianta cu M.Chelaru ala care-l intreba public pe Dughin (asistat de tradatorul Iurie Rosca) daca e adevarat ca rusii sunt descendentii unor triburi ariene din Carpati? 🙂
   Hurduzeu senatorul care semna texte in gazeta Sputnik nu-i sopteste lui Simion la ureche basme eurasianiste?
   Sigur, Simion Sputnikul e Fat Frumos cu stea in frunte, altii, din jurul sau sunt rapandule rusofone.

 9. Pe parcursul a zeci de ani Basarabia a trecut printr-o mașinărie bolșevică groaznică de spălare a creerilor basarabenilor. Ca urmare idealul UNIRII cu Patria-Mamă revine în conștiința basarabenilor cu greu, dar totuși revine. Iar numărul unioniștilor crește și procesul UNIRI e într-o derulare incontinuă, îndeosebi în prezent când REPUBLICA Moldova e condusă de o guvernare care nu prin cuvinte ori strigăte, ci prin fapte reale aprofundează și cimentează relațiile frățești de diferit gen – cu PATRIA-MAMĂ. Dar, trebuie să fim realiști și să recunoaștem că UNIREA încă nu s-a copt și nu trebuie forțată, ci trebuie de muncit mult și foarte înțelept și în așa mod, ca numărul unioniștilor să crească din convingere. Dar așa ”UNIONIȘTI” ca Gh. Semion nu vor realiza niciodată UNIREA, cu atât mai mult cu decratații de așa , care miroase a CGB-ism rusesc.

  1. Numărul unioniștilor crește, problema e că partidele unioniste au persoane compromise, nu avem un lider autentic, patriot adevărat. Se mănâncă între dânșii, fiecare cu orgoliul său. Pe plan politic, ideea Unirii e moartă. Doar civic se mai face ceva.

 10. UNIREA e visul dorit și durut al basarabenilor și chiar al multor moldoveni din Transnistria, care unde nu ar fi – în suflet se simt români. Dar, dacă în România, și cu P. Groza, și cu G. Georghiu-Dej, și cu N. Ceaușescu, nu au avut probleme de identitate și au fost și au răpmas români, noi în Republica Moldova am trecut prin perioade istorice când ni s-a luat cu forța limba, alfabetul, isoria, doinele, horele, etc. și zeci și sute de mii de gospodari și intelectuali basarabeni au fost duși în SIBERII de gheață, în lagăre staliniste, iar alții – împușcați. Cu puterea ruso-sovietică era periculos să ne declarăm români. Ca urmare, la momentul dispariției URSS, adică în anii 1992-1994 sondajele arătau că doar 8-10% din basarabeni se declarau români și pledau pentru UNIRE, iar aproximativ 70 % erau anti-UNIRE. Dar, azi deja 35-36 % din basarabeni pledează pentru UNIRE. Iar dacă la sondaje ar participa și diaspora basarabeană, această cifră ar fi de 42-45%. Iar cu guvernarea de azi, peste 2-3 ani se vor declara pentru UNIRE peste 50 %, pentru că de facto toți membrii actualului givern, o mare parte a deputaților partidului de la guvernare, dar și Doamna Președinte MAIA SANDU, sunt UNIONIȘTI. Doar că există o realitate cu multiple circumstanțe, care face ca UNIREA azi încă să fie de nerealizat. Spre exemplu, mai există încă 45-47% din populația Republicii Moldova, care e anti-UNIRE. Dar acest vis luminos e tot mai aproape. Iar UNIREA va fi cea mai mare realizare a românilor în secolul 21, pentru că Țara ar deveni mai mare și mai puternică. Iar declarația lui G. Semion este una, ori inspirată de serviciile secrete rusești, ori izvorâtă din mintea lui dezechilibrată. Ori el declară că administrația de azi a RM, adică guvernarea – este inutilă și trebuie să dispară. Dar cine crede el că o va urma, gruparea socialistă pro-rusă, ori gruparea criminalăși încă mai pro-rusă a fugarului ascuns în Israel – Șor?. Și apoi, dacă G. Semion e așa de deștept, las-să ne spună cum ar realiza el UNIREA azi sai mâne, ca aceasta să aibă izbândă? Evident că e ușor a striga UNIRE! Dar e la fel de ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune.

  1. Domnule Vasile Turcan, va salut respectuos din tara mama, Romania. Ati subliniat foarte bine chestiunea identitara. Reamintesc eu si de ticalosia implantarii populatiilor straine in Basarabia in timp ce neamul romanesc era deportat in Siberia, Kazakhstan si alte locuri de surghiun. Nu va necajiti din cauza lui Simion Sputnikul, acesta latra la ordin. Curios e ca ipochimenul nu a indraznit sa zica nimic despre cuplul parazitar Veronica Usataii/Michael Schmidt. Reunirea trebuie facuta, iar „Russkiy Mir” nu trebuie lasata sa respire si sa se regrupeze ca sa-si adjudece iarasi Basarabia. Sub nici o forma javrele moskalesti nu trebui sa ajunga la gurile Dunarii.

  2. Vasile, hai ca ai umor, zau! Cica „Dar, azi deja 35-36 % din basarabeni pledează pentru UNIRE”… Cum adica „deja”? Bre Vasilica, dupa 30 de ani de la moartea URSSului, doar o treime v-ati desteptat? Pai cat timp va mai trebuie fratilor, inca 60 de ani? Terminati dracu sa ascultati basinile propagandistice ale rusilor de la Pravda TV, terminati sa le mai cititi balivernele de pe Telegram, terminati sa le vorbiti limba oriunde n-ati fi, ca nu va obliga nimeni, e doar optiunea voastra libera! Poate atunci nierje ceva mai repede!

 11. Orbecăim în continuare. Că unora le place sau nu, în R. Moldova trăiesc aproape un milion de cetățeni români. Orice stat are datoria, cât și cum poate, să-și protejeze și trateze cu respect și cum se cuvine proprii cetățeni. Am făcut la 1918 unirea. Până la urmă rezultatul a fost un șir de suferințe imense pentru români și inimaginabile pentru basarabeni. Dacă o vom mai face, să o facem bine și așa cum trebuie (printre multele necesare, Rusia trebuie să se convingă că este în interesul ei această unire). Nu mor caii când vor câinii. O să ajungem până la urmă la lumină. ( Poate Maia Sandu să fie un nou Cuza?- grea întrebare)
  N. B. Germania s-a unit atât și cât i-a fost permis să se unească. Personal nu prea văd ca Germania să se mai unească cu Prusia Orientală (Koenigsberg – Kaliningrad), Danzig – Gdansk, Stetin- Szczecin, Silezia, Pomerania – teritorii cu o suprafață mai mult decât dublă față de cea a guberniei Basarabia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *