Culinar.md

REŢETĂ VIŞINATĂ: Cea mai bună băutură făcută în casă

Vişinata este gustoasă, mai ales atunci când este preparată în casă. Dacă vrei să faci şi tu această băutură, iată o rețetă simplă din care vei obţine circa 2,5 litri de vinişată, scrie realitatea.net.

Ingrediente:

3 kilograme vişine
1,2 kilograme zahăr
600 ml alcool dublu rafinat (87 sau 96 de grade)

Mod de preparare:

  • Spălaţi vişinele cu tot cu sâmburi. Aşezaţi vişinele şi zahărul în straturi într-o damigeană. Acoperiţi gura damigenei cu un tifon legat cu sfoară, pentru a permite fructelor “să respire”, dar să împiedice intrarea insectelor. Lăsaţi fructele la macerat timp de 10 zile, la soare, până când zahărul s-a topit şi fructele şi-au lăsat zeama.
  • Adăugaţi alcoolul peste fructe şi acoperiţi damigeana cu un dop de plută. Lăsaţi alcoolul la macerat pentru minim 8 săptămâni (în mod ideal 3 luni). Strecuraţi vişinata prin tifon şi turnaţi-o în sticle. Nu adăugaţi alcoolul înainte ca fructele să îşi lase zeama şi zahărul să se topească!
  • De asemenea, este important să nu folosiţi sticle de plastic. Perioada lungă de macerare va permite alcoolului să împrumute şi gustul plasticului. Se consideră, în mod eronat, că se pot folosi rachiuri pentru prepararea acestei băuturi. Singura băutură care poate înlocui alcoolul dublu rafinat este o vodcă de foarte bună calitate care, însă, din cauza preţului va transforma vişinata într-o băutură prea scumpă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *