Actualitate

Reuters: Începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE ar fi putea fi amânată până în martie

Agenția de știri Reuters scrie că decizia de a începe negocierile de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană ar putea fi amânată până în martie 2024. Această dezvoltare nu numai că afectează Ucraina, dar ar putea avea implicații semnificative și pentru Republica Moldova.

Un aspect esențial în această ecuație este susținerea financiară. Conform Reuters, Uniunea Europeană se confruntă cu provocări în ceea ce privește finanțarea continuă a Ucrainei. Mai mult decât atât, se raportează că unele state membre ale UE au început să ridice întrebări și să exprime îngrijorări privind acest sprijin financiar.

Situația devine și mai complicată când ne uităm la Republica Moldova. Întrebarea care se ridică acum este dacă amânarea negocierilor de aderare cu Ucraina va avea un impact similar asupra procesului de aderare al Moldovei. Dacă decizia privind începerea negocierilor cu Moldova va fi de asemenea amânată, acest lucru ar putea sugera că UE percepe Ucraina și Moldova ca un pachet, o abordare similară cu cea adoptată în cazul României și Bulgariei.

Totul pare să se concentreze asupra reuniunii Consiliului European programată pentru 14-15 decembrie, unde se așteaptă decizii cruciale în acest sens.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Va exista un impact generat de rezultatele alegerilor locale . O temporizare este certa inclusiv in ceea ce priveste finantarea.
  Eforturile Kremlinului pana la urma au dat roade din pacate. Iata cum votul batranilor va afecta viitorul generatiilor viitoare sau cum se destructureaza o natiune.

  1. Moldova are sanse in 30 de ani sa intre pe modelul ciprului cu partea de nord secesionista. Cipru a inceput negocierile de aderare in 1972 si a intrat in 2004 …deci dupa 32 de ani. Rep moldova are 2 regiuni separatiste..transnistria si gagauzia…Daca vroiau unire, o facea de mult..In 1-2 ani romania va depasi polonia…Ne desparte 2-300 euro…Ungaria a fost depasita..

 2. Da, UE percepe RM si Ucraina ca un pachet. Acest lucru se intampa din pricina prostiei presedentiei RM, adica a Maiei Sandu. De ce spun asta ? Pt ca permanent s-a afisat la brat cu Zelensky, “murea” sa se duca in vizita in rarile ex-sovietice (tarile baltice) si altele de genul acesta. Aceste lucruri au facut sa fie privita in acelasi mod ca Ucraina. Atfel ar fi fost privita RM daca Maia Sandu nu se afisa cu ex-sovieticii si explica in fatza forurilor UE ca RM priveste aderarea ca reintegrarea cu Romania. Atunci nu mai era la pachet cu Ucraina. Dar vezi, cand ai pe Maia Sandu care atat a dus-o mintea…. Apropos, cat de prost sa fii sa nu te duca capul ca un caine maidanez este posibil sa il muste de mana pe presedintele Austriei ? Cat de tantalau sa fii sa nu iti dai seama ca un caine este inprevizibil ? Si da, ZIARUL TIMPUL, nu a crezut de cuviinta ca muscarea de mana a presedintelui Austriei de catre cainele Maiei Sandu reprezinta o stire semnificativa ? Ce ziaristii …. sunteti voi ?

 3. Live de la International Crisis Summit 4

  bitchute.com/video/sNnSdBdYAmoK/

  E onoranta prezenta dr. Robert Malone si a celorlalti conferentiari din strainatate si din tara care nu au plecat genunchiul in fata covidiotilor.

 4. Un aspect important al problemei discutate constă în faptul că guvernarea nu va face față sarcinii de pregătire către aderare. Cauze sunt multiple. Incompetența și lenea, triumfalismul și lipsa de idei, starea deplorabilă a lucrurilor în majoritatea domeniilor … Majoritatea problemelor actuale ale RM au fost generate de comportamentul inadecvat al președintei mincinoase și îngâmfate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *