Actualitate

Revenirea lui Dorin Recean în viața publică – trambulină pentru funcția de prim-ministru

Reprezentanții guvernării califică drept nefondate criticile la adresa lui Dorin Recean. Potrivit deputatului PAS, Radu Marian, criteriile de bază la crearea echipei prezidențiale sunt profesionalismul și integritatea, iar Dorin Recean deține aceste calități.

„Există o încredere din partea președintelui Republicii Moldova privind persoana lui Dorin Recean, încredere în capacitățile sale de a-și asuma această funcție importantă. Faptul că a fost nu știu ce la PLDM, multă lume a fost la PLDM, acolo a fost multă lume care are reputație îndoielnică, dar a fost și multă lume bună. Și eu am fost susținător PLDM, dar nu mă faceți automat corupt și compromis. PAS își asumă guvernarea, noi ne-am asumat să facem ordine, inclusiv pe filiera de securitate și atât timp cât președintele angajează un om, își asumă decizia”, a spus deputatul PAS, Radu Marian, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

De cealaltă parte, reprezentanții opoziției extraparlamentare și comentatorii politici se arată convinși că guvernarea pregătește candidatura lui Dorin Recean pentru o funcție înaltă în stat, iar numirea sa în calitate de consilier prezidențial are menirea de a testa gradul de toleranță al societății.

„Președintele încearcă acum să modeleze o nouă formulă de Guvern, pentru că acest Guvern oricât l-ar iubi PAS-ul, nu va ține mult. În această criză în care ne aflăm, cu toate aceste scumpiri, sigur că se va plăti, la un moment dat, un preț politic. Și acest preț politic va fi căderea actualului Guvern. Dorin Recean a figurat pe o listă scurtă a PAS-ului pentru funcția de prim-ministru. El a fost plimbat de la funcția de prim-ministru spre cea de ministru al economiei, ca acum să ajungă în această ipostază”, a spus reprezentantul Platformei DA, Ion Terguță.

„Nu cred că doamna președinte și toți cei care o consiliază nu au anticipat valul de reacții negative, odată cu numirea în funcție a lui Dorin Recean. Impresia este că oamenii care l-au readus pe Recean într-o funcție de stat, au intenția și scopul de a testa opinia publică. Această numire poate fi o trambulină către o altă funcție”, a spus comentatorul politic, Ilian Cașu.

Fostul ministru de Interne în Guvernul Filat și guvernul Leancă, Dorin Recean, a fost numit vineri, prin decret prezidențial, secretar al Consiliului Suprem de Securitate și consilier al președintelui Maia Sandu pe domeniul apărării și securității naționale. Recean și-a preluat funcția din data de 7 februarie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *