ActualitateSănătate

Revoltător! Spitalul unde mori cu zile, condus de un manager care are leafa mai mare decât a lui Klaus Iohannis

Deşi managera Spitalului Mangalia, Alina Dan, are un salariu mai mare decât preşedintele României, Klaus Iohannis ( declarație avere Alina Dan vs declarație de avere Klaus Iohannis), oamenii din Mangalia nu au un spital care să le ofere serviciile de care au nevoie.

Situaţia critică din spital s-a acutizat în ultimii ani, în sensul că la secţia de Pediatrie nu mai există destui medici specialişti pediatri care să facă gărzi. Conform unui comunicat transmis de către reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia, începând cu data de 1 aprilie 2024, gestionarea urgențelor medicale pe Secția Pediatrie se va realiza într-un program modificat. Astfel, în intervalul orar 8:00 – 15:00, de luni până vineri, vor fi disponibile serviciile de urgență pediatrică. În afara acestor ore, inclusiv în weekend-uri, prezentările la camera de gardă pediatrie vor fi redirecționate către Compartimentul Primiri Urgențe al spitalului. Pentru urgențele majore, pacienții vor fi îndrumați către Serviciul de Ambulanță și către Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. „Ne confruntăm cu aceeaşi problemă mai veche, lipsa medicilor pediatri. Deşi reuşisem să atragem câţiva, ne aflăm, din nou, în impas. Am făcut mai multe solicitări către diverse instituţii şi suntem deschişi la orice colaborare. Nu ştim dacă medicii pleacă în străinătate. Cert este că aleg privatul sau Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, majoritatea pentru a evita naveta”, a spus Alina Dan pentru „Cuget Liber” la începutul lunii mai.

Alina Dan, cel mai bogat manager de spital? În trei ani, managerul Alina Dan a reușit să devină proprietara a patru apartamente.
În 2022 a devenit proprietara a două imobile în Saturn, ambele de 70 mp. În 2021, Alina Dan s-a mai ales cu un apartament în Mangalia, de 100 mp. Pentru achiziția din 2020, tot a unui apartament în Mangalia, de 36 mp, Alina Dan precizează că achiziția a fost făcută prin contract de vânzare-cumpărare. Managerul are și 10.000 de euro numerar, strânși în perioada 2021-2022, plus 18.000 de euro pe care i-a primit, ca donație, de la Dan Dumitra. Alina Dan a ajuns manager al spitalului Mangalia în 2017, atunci când Radu Cristian l-a demis pe managerul interimar Dan Lefter și a semnat decizia de numire a fostei Șefe a Serviciului Turism, din cadrul Direcției cu același nume, Alina Dan. În 2022, Alina Dan a dat concurs și a reușit să promoveze examenul, fiind singurul candidat, scrie replicaonline.ro. În timp ce directoarea Alina Dan face avere din funcţia pe care o ocupă, iar oamenii sunt trimiși la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța sau mor cu zile în spital, autoritățile de control par să fie lipsite de reacție în fața acestei situații. În ianuarie 2023, STIRIPESURSE.RO scria: „Iulian Grigore, un tânăr în vârstă de 25 de ani, a murit de peritonită după ce cadrul medical care ar fi trebuit să-l opereze ar fi amânat operația fiindcă programul său de lucru se încheiase”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Alo, unde va treziti ! Peste tot in spitalelel din Romania este la fel. Peste tot este la intrare un afis mincinos: “unitate in curs de acreditare”, dar minciuna asta “in curs de” dureaza de ani de zile. Ca sa nu zica ca nu este ecreditat, pune un afis ” in curs de acreditare”, care dureaza la infinit ! Niste hoti, escroci, in frunte cu Rafila, PSD si PNL (caci ele au fost la guvernare). Cel putin Rafila… merita confiscata toata averea si puscarie pe viata pt mortii de la covid si oamenii care mor in spitale pt ca nu sunt conditii. Problema este ca oamenii s-au obisnuit sa zica “asa e la romani”. Ei bine nu ! Ministri si partidele ar trebui sa plateasca: ministri cu averea si partidele cu neaccesul la guvernare ani de zile.

  2. @mama: politicienii de peste tot sunt doar spuma care iese la suprafața societății ce i-a ales, respectiv tolerează. Se zice “așa e la români” fiindcă așa E la români. Românii au alte preocupări decât să-și pună țara la punct: căpșuni, străzi și șantiere prin UE. Strângi un ban frumos, te întorci acasă și trântești o casă de să moară Veta! Decât să mă zbat să fie bine pentru toată lumea, bag un plic unde trebuie și restul nu mă interesează…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *