„Rise project” linșează mediatic pro-unioniștii și pro-românii. Cine îi „îndeamnă” pe unii din București să repete tezele Moscovei?
A început linșajul mediatic al AUR de către cei care luptă împotriva Republcii Moldova și a unirii.
Rise Project a lansat o „investigație” (link mai jos) despre cum s-au cheltuit banii în campania din 5 decembrie de către Alianța pentru Unirea Românilor. Ținta celor care au comandat această investigație, nu este opinia publică din România, care știe că PSD și PNL cheltuie din subvenția publică sume de 30 de ori mai mari, iar AUR a refuzat să cheltuie banii cetățenilor, ci legitimarea unor teze pro-rusești în spațiul public din R. Moldova.
Uitați-vă stimați români, ce scrie un site, aparent românesc despre războiul cu Rusia din 1992, George Simion și pacea interetnică: „Securitatea republicii depinde de coexistența pașnică a diferitelor sale etnii, arată experiența ultimului război civil (1992)” (dovada mai jos).
Riseproject preia altă teză a propagandei rusești, că dacă Republica Moldova va dori să se unească cu România, va mai apărea încă o republică separatistă găgăuză, sperietoarea rusească (vedeți cum același Rise MD, dovedește cum Irina Vlah amenința Chișinăul cu texte scrie de serviicile speciale din Moscova) enunțată prin gura presei din România care se îngrijește de pacea interetnică de la Chișinău, mai bine decât atât nu se putea.
Dar nu trebuie să ne mirăm că jurnaliștii de la București nu știu ce s-a întâmplat în 1992 sau se fac că nu știu, ca și oengiștii de pe malul Bîcului, dacă ministrul de externe al Republicii Moldova a spus chiar la București că în 1992, s-au luptat moldoveni cu moldoveni. Amintiți-vă de ministrul Nicu Popescu din guvernul Maiei Sandu susținut și de socialiștii lui Dodon cu binecuvântare de la Berlin și Moscova.
„Guvernul de la Chișinău are tot interesul să faciliteze, să ușureze viața concetățenilor care în virtutea unui război civil din 1992, trăiesc în regiunea transnistreană”, a declarat Nicu Popescu (din Guvernul Maiei Sandu) pe 1 iulie 2019, la București, într-o conferință de presă alături de omologul său Teodor Meleșcanu.
„Moarte canibalilor români”, transport al Armatei Ruse în timpul războiului moldo-rus.
În 1992, Rusia a luptat contra R. Moldova. Armata rusă a intervenit de partea milițiilor separatiste.
Acordul de încetare a războiului moldo-rus este semnat în 1992 de președinții R. Moldova și ai Federației Ruse: Mircea Snegur și Boris Elțîn.
Unionismul – mișcare radicală și extremistă
Sub pretexetul publicării unei investigații, riseproject, în calitate de „portal respectabil”, a avut menirea să valideze minciunile pe care le spun forțele ostile românismului în Basarabia. Dacă este să dăm crezare jurnaliștilor de acolo, Doina Grosu, în calitate ei de membru al Acțiunii 2012, platformă civică care militează pentru unificarea celor două state românești, este o… radicală. Iar românii care cred în valori precum patriotismul sau unionismul sunt…extremiști.
Nu vă pare cunoscut? Nu cumva cei 2 jurnaliști români, sunt manipulați să valideze astfel toate minciunile spuse de dodoniști în R. Moldova despre aspirațiile de secole ale românilor să trăiască într-un singur stat, nu divizați ca urmare a unei înțelegeri ruso-germane?
Evient, la câteva minute de la publicarea acestui articol calomnios la adresa mișcării unioniste, patriotice și pro-românești, pentru că anume asta a fost ținta articolului, nu prezentare unor cifre fără relevanță, a fost republicat de mai multe portaluri din R. Moldova finanțate din Berlin.
Să fie asta oare o coincidență? Sau atacul orchestrat împotriva aspirațiilor la unificare în spațiul etnic românesc este coordonat pe vechea axă Moscova-Berlin?
Timpul.md