ActualitateExterne

Robert Fico, externat după două săptămâni de spitalizare / Care este starea sa de sănătate și ce au stabilit medicii

Premierul Slovaciei Robert Fico a fost externat din spitalul în care a stat în ultimele două săptămâni, informează Mediafax. El va continua să primească îngrijiri medicale acasă. Fico a fost împușcat la jumătatea lunii mai în timpul unui eveniment public din Slovacia.

Premierul slovac Robert Fico a fost externat din spitalul din orașul Banska Bystrica, unde s-a recuperat după o tentativă de asasinat, au anunțat, vineri, reprezentanții unității medicale, potrivit Reuters.

Totuși, decizia medicilor nu înseamnă că Fico și-a revenit complet. El va continua să primească îngrijiri medicale la domiciliu, iar refacerea este de durată, au stabilit medicii.

Un atacator l-a împușcat pe Fico cu patru gloanțe trase de la mică distanță. Incidentul a avut loc pe 15 mai în orașul Handlova. Robert Fico, în vârstă de 59 de ani, a fost în stare gravă și a avut nevoie de o operație de cinci ore și încă una două zile mai târziu.

Atacatorul a fost reținut la fața locului și ulterior a fost acuzat de tentativă de omor cu premeditare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *