Actualitate

România e pe locul 4 în UE în topul celor vaccinați complet anti-COVID-19 / În R. Moldova vaccinarea merge mai rău ca în Africa

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță că România se află pe locul al patrulea în Uniunea Europeană în privinţa numărului de persoane vaccinate cu ambele doze, înregistrând peste 1,4 milioane de oameni cu schema de imunizare completă.

Astfel, ţara noastră este pe locul 4 în ceea ce priveşte persoanele vaccinate cu ambele doze – 1.466.149 şi pe locul 7 în privinţa totalului dozelor administrate – 3.838.804.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!
„Peste 100 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în ţările membre UE, conform celor mai recente date publicate de ourworldindata.org, media din ultimele 7 zile fiind de 2,3 milioane de doze/zi”, arată sursa citată.

Premierul Florin Cîţu a transmis că ”suntem tot mai aproape de revenirea la normalitate” şi a îndemnat pe toată lumea să se vaccineze.

”Suntem tot mai aproape de revenirea la normalitate. România ocupă locul 4 în topul ţărilor din UE privind persoanele vaccinate anti-COVID cu ambele doze. Avem un nou record de vaccinări în ultimele 24 de ore: 76.590 de persoane. Au fost deschise noi fluxuri şi capacitatea de vaccinare în România depăşeşte 115.000 de persoane pe zi. Vă încurajez pe toţi să vă vaccinaţi”, a scris premierul Florin Cîţu pe Facebook.

Acesta afirmă că revenirea la normalitate ”este la îndemâna noastră”. ”Cu toţii vrem să scăpam de pandemie şi să ne întoarcem la vieţile de dinainte. Revenirea la normalitate este la îndemâna noastră şi ţine de fiecare dintre noi”, a mai scris premierul.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *