ROMÂNIASănătate

Românii cumpără crenvurști de culoare roz, crezând că sunt proaspeți. Crenvurștii nu ar trebui să fie roz

Crenvurștii ocupă un loc special în inimile românilor, fiind una dintre alegerile frecvente la cumpărături datorită varietății largi disponibile în supermarketuri. Însă, în momentul în care decizi să adaugi crenvurști în coșul de cumpărături, este important să fii informat despre cum să faci cea mai bună alegere. Iată ce aspecte esențiale trebuie să ai în vedere pentru a te asigura că optezi pentru crenvurștii cei mai sănătoși și cum să navighezi prin multitudinea de opțiuni pentru a găsi produsul ideal care să răspundă atât gusturilor tale, cât și nevoilor nutriționale.

Criterii esențiale de verificat înainte de a achiziționa crenvurști

Crenvurștii au un loc special pe mesele românilor. Aproape că nu există persoană care să reziste tentației de a consuma crenvurști, mai ales că sunt delicioși. Dar, din păcate, gustul lor vine la pachet cu alte dezavantaje. Deși sunt o variantă rapidă și gustoasă de inclus la micul dejun, crenvurștii nu sunt cea mai sănătoasă alegere atunci când vine vorba de o alimentație echilibrată. Mulți dintre ei conțin coloranți și conservanți. Tocmai de aceea, se recomandă citirea cu atenție a etichetelor. Nu doar eticheta ne semnalează dacă sunt sau nu sănătoși crenvurștii. Românii care merg la cumpărături trebuie să mai fie atenți la un detaliu și anume, aspectul produsului.

Alexandru Cîrîc, directorului Institutului de Cercetare Alimentară a făcut o serie de recomandări pentru toți cei care vor să pună mai mult accent pe o alimentație sănătoasă. Acesta a vorbit despre crenvurști, dar și despre aspectele care contează atunci când cineva optează pentru un astfel de produs. Directorul ICA a subliniat importanța aspectului fizic al anumitor alimente. Pentru că prima dată se realizează un contact vizual cu produsul în sine, este esențial să ne asigurăm că ambalajul acestuia arată bine.

Un aliment poate ridica semne de întrebare nu doar în momentul în care prezintă anumite semne vizibile de alterare. De cele mai multe ori, aspectul este cel care indică cât de sănătos este un anumit produs. Felul în care ar trebuie să arate, de fapt, crenvurștii sănătoși În cazul crenvurștilor, desigur, citirea etichetei trebuie pusă pe primul loc. Apoi, inspectarea vizuală a produsului poate ajuta în luarea unei decizii corecte. Din păcate, românii nu știu cum ar trebui să arate, de fapt, crenvurștii. De cele mai multe ori, cu toții ne îndreptăm către crenvurștii clasici, ușor roz.

Alexandru Cîrîc a subliniat faptul că nu așa ar trebui să arate un astfel de produs. Directorul ICA a spus că, în mod normal, crenvurștii nu ar trebui să fie roz, ci ar trebui să fie cât mai deschiși la culoare, mai ales dacă vorbim despre crenvurștii de pui. Crenvurștii ar trebui să fie cât mai deschiși la culoare, pentru că o carne tocată, mai ales o carne de pui, știm bine că nu este o roșiatică, nu poate avea culoarea roz, a spus directorul ICA. În plus, dacă membrana lor nu este perfect întinsă, ci prezintă anumite cute, nu înseamnă că nu este bun. Din contră, înseamnă că a trecut printr-un proces de afumare, adică va avea o mai mare valoare nutrițională și nu va conține apă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Tara arde si baba se piaptana. Stiri de mare KKT, despre crenvusti roz…. Data viitoare bagati stiri despre CHILOTI DE BABE PURTATI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *