Actualitate

Rosian Vasiloi, noul șef al Poliției de Frontieră către Dodon: „În venele noastre curge SÂNGE de ROMÂN”

Rosian Vasiloi a declarat, într-o postare pe Facebook, că nu este membru de partid. „O spun pentru cei care vor iniţia mai multe falsuri. Am acceptat aceasta functie pentru că, asa cum spuneam în Piaţa Marii Adunări Naţionale pe 1 iulie 2018 „Structura responsabila de sistemul de control a frontierei de stat a lasat o gaură neagră la hotarele ţării”.

Poliţia de Frontieră în aceşti ani a devenit o afacere pentru cercurile obscure afiliate politic lui Plahotniuc, prin interpuşi. Nu asta este menirea noastră, iar împreună cu echipa vom readuce Poliţia de Frontieră în rândul instituţiilor care serveşte cetăţeanul”, a declarat noul şef al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit paginii oficiale a acestuia, Rosian Vasiloi are experinţă în domeniul managementului de frontieră de 23 de ani, în diferite funcţii. A absolvit Institutul Serviciului de Grăniceri din Moscova, specialitatea ofiţer al serviciului grăniceri. Colegiul European, Natolin Campus, Varşovia, Curs „Gestionarea Intergrată a frontierelor UE şi politici migraţionale”. Şcoala Naţională de Administrare Publică, Polonica, Curs SENSE (2011).

9 martie 2019 / Expertul IDIS Viitorul Rosia Vasiloi a venit cu o reacţie faţă de această declaraţie a şefului statului, pe care a calificat-o drept „o românofobie care întrece orice măsură”. Acesta spune că între Prut şi Nistru sunt milioane de români.

„Da, milioane, numai că unii se ascund după naţiunea civică moldovenească, alţii după narativul moldovenismului patriarhal, dacă aş putea aşa spune, şi care are originile sale în ideologia de pe timpul regimului ţarist şi prelungit pe timpul regimului comunist din anii 40 a secolulului treacut şi practic până în ziua de azi.

Ceea ce a declarat cel care stă pe fololiul de Preşedinhte al Republicii Moldova ieri într-o emisiune tv cu Gheorghe Gonţa, eu o calific ca o românofobie care întrece orice măsură. Expresia folosită de această persoană – “important să nu curgă sânge de roman” o dovedeşte asta cu lux de amănunte.

Igor Dodon, în venele noastre curge sânge de român, iar cei care o contestă nu pot ocupa fotoliul de Preşedinte a Republicii Moldova. Locul tău nu este în acest fotoliu, dă-ţi demisia”, a scris Rosian Vasiloi pe pagina sa de Facebook.
  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *