Actualitate

Rusia a atacat orașul Ciortkiv din regiunea Ternopil, vestul Ucrainei, aflat la 140 km de granița României / Moscoviții pretind că a distrus un depozit de arme străine

Un atac cu rachete al forţelor ruse asupra oraşului Ciortkiv din vestul Ucrainei a distrus parţial o instalaţie militară şi a rănit 22 de persoane, printre care un copil în vârstă de 12 ani, a declarat duminică guvernatorul regiunii Ternopil, într-un briefing online.

De asemenea, Ministerul rus al Apărării a anunţat că forţele ruse au lansat rachete de croazieră Kalibr si au distrus un depozit cu arme americane şi europene în Ternopil, a relatat agenţia de presă rusă Interfax, potrivit Reuters.

Chortkiv, care avea o populație de puțin sub 30.000 de locuitori înainte de invazia rusă, este situat la 140 de kilometri nord de granița cu România și la 200 de kilometri sud-est de Lviv, un oraș important din vestul Ucrainei. Spre deosebire de estul și sudul țării, care au fost puternic afectate de luptele dintre armatele ucraineană și rusă în ultimele trei luni și jumătate, vestul a fost doar sporadic ținta unor lovituri ale trupelor Moscovei, care au vizat instalații militare care primesc armament occidental.
Volodimir Trush a declarat că patru rachete au lovit oraşul, la 75 de kilometri sud de Ternopil, sâmbătă, la ora 18.46 GMT (ora 21.00, România).

”Toate rachetele erau din Marea Neagră. O instalaţie militară şi unităţi civile au fost parţial distruse. Nu există victime, dar avem răniţi – 22 de persoane au fost spitalizate”, a spus Trush, adăugând că printre răniţi se numără un copil de 12 ani.

Patru blocuri au fost avariate, a mai spus oficialul ucrainean.

Forţele ruse au lansat rachete de croazieră Kalibr cu scopul de a distruge un depozit cu arme americane şi europene în regiunea ucraineană Ternopil, a relatat duminică agenţia de presă rusă Interfax, citând Ministerul rus al Apărării.

Forţele ruse au doborât şi trei avioane de luptă ucrainene de tip SU-25 în apropiere de Doneţk şi Harkov, în estul Ucrainei, a mai precizat Ministerul rus al Apărării, potrivit Interfax.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *