CSI / Rusia

Rusia anunță că a efectuat exerciții de apărare antiaeriană în regiunea Moscovei

Rusia a anunţat sâmbătă, 21 ianuare, că a efectuat exerciţii de apărare antiaeriană în regiunea Moscovei, pentru a proteja infrastructuri esenţiale în caz de ”atacuri aeriene”, pe fondul conflictului cu Ucraina, transmite AFP și Agerpres.

”Au fost organizate exerciţii în regiunea Moscovei, cu personalul brigăzii de rachete antiaeriene a Districtului militar de vest, pentru a respinge atacurile aeriene împotriva unor importante infrastructuri militare, industriale şi administrative”, a indicat Ministerul Apărării, într-un comunicat.

Astfel, potrivit ministerului, soldaţii care au luat parte la aceste antrenamente sunt instruiţi în utilizarea de ”rachete antiaeriene S-300”.

În total, ”peste 150 de soldaţi şi mai mult de 30 de piese de armament, de echipamente militare şi speciale au participat” la exerciţii, mai afirmă sursa, fără a preciza însă când au avut loc acestea.

Vineri, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a refuzat să răspundă la întrebarea dacă Rusia se teme că Moscova ar putea fi o ţintă. El a remis această întrebare către Ministerul Apărării.

În ultimele luni, Rusia a cunoscut mai multe atacuri imputate Ucrainei, fie că a fost vorba de sabotaje sau de lovituri cu drone şi tiruri de artilerie în zonele de frontieră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *