Actualitate

Rusia e supărată! Încă 27 de diplomați ruși au fost expulzați din SUA

„Diplomaţii noştri sunt expulzaţi (…) Un grup numeros din rândul colegilor mei, 27 de persoane împreună cu familiile lor, vor pleca pe 30 ianuarie (…) Ne confruntăm cu o serioasă criză de personal”, a declarat ambasadorul rus în cadrul unui interviu, care a fost difuzat pe canalul Soloviev pe Youtube.

Anterior, Rusia a anunţat că peste 100 de diplomaţi ai săi au fost obligaţi să părăsească SUA începând din 2016, anul de când s-au înregistrat tot mai multe tensiuni în relaţiile dintre Washington şi Moscova.

Potrivit MAE rus, la sfârşitul lunii octombrie se aflau la post în SUA circa 200 de diplomaţi ruşi, inclusiv personalul din cadrul misiunii permanente la ONU, transmite ziarulnational.md cu referire la newsweek.ro.

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a anunţat tot în octombrie că la acel moment personalul diplomatic american în Rusia s-a restrâns până la circa 120 de membri, de la aproximativ 1.200 la începutul anului 2017, după o serie de expulzări şi restricţii, astfel că a devenit dificil pentru ambasada SUA la Moscova să se mai ocupe de altceva decât de problemele strict curente.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *